Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elégedett a magyarországi csarnokokkal, melyek sikeres kandidálás esetén helyszínei lehetnek a 2011-es férfi világbajnokság mérkőzéseinek. Alekszandr Kozsuhov, az IHF képviselője a budapesti Papp László Sportaréna megtekintésével zárta magyarországi látogatását.

"A pénteki szemle nem tartott sokáig, hiszen Kozsuhov úr már járt a létesítményben, jól ismeri az adottságait" - mondta Rudas Eszter, a magyar szövetség nemzetközi igazgatója. "Az IHF tanácsa a nyári olimpia után dönt a vb-helyszínéről, egyelőre annyit tudunk, hogy 14-en vesznek részt a titkos szavazáson. Pekingben, a játékok alatt tart egy ülést a tanács, és akkor dönt a helyszínt kijelölő ülés pontos időpontjáról."

Rudas hozzátette: a magyar szövetség igazodva az IHF elvárásaihoz hat városban szeretné megrendezni a hat csoport meccseit.

"Nagyon jók a körülmények, Debrecen, Szeged, Veszprém és Budapest egyértelműen elnyerte tetszésemet" - nyilatkozta az [origo]-nak Alekszandr Kozsuhov, hozzátéve, ha 2010-re elkészül a vadonatúj pécsi sportcsarnok, akkor ez az öt létesítmény kiváló helyszín lehet.

"A döntésnél a csarnokok befogadóképessége, a minimum négycsillagos szállodák száma és a szobák méretei lesznek döntőek. Más már nem jön Magyarországra szemlét tartani, az én jelentésemben az áll majd, Magyarország képes megrendezni egy magas színvonalú világbajnokságot."


Kozsuhov szegedi útja során a Délmagyarországnak elmondta, szerinte a spanyolok vagy a magyarok lesznek a végső befutók. "Spanyolország legutóbb 1996-ban a férfi Európa-bajnokságot látta vendégül, míg az önök országa az elmúlt években női tornákat rendezett. Mindkét nemzet megérdemelné a sikert, az IHF számára nem lesz könnyű az év végi döntés."

Magyarország mellett további öt jelentkező - Csehország, Dánia, Görögország, Spanyolország és Svédország - verseng a három év múlva sorra kerülő esemény rendezési jogáért.