Társoldalunk:

Ocskayék Csodaországban

2008.04.19. 18:42

Pat Cortina szövetségi kapitány: "Ez a legjobb csapat, amellyel valaha együtt dolgoztam. Hihetetlen elszántság, fegyelem és alázat. Ez hozta meg a sikert. Köszönöm a fiúknak az óriási élményt."

Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke: "A magyar hoki utóbbi ötven éve volt benne ebben az utolsó meccsben. Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegítette a csapatot ehhez a hatalmas bravúrhoz."

Szélig Viktor: "Az első dolog, ami eszembe jutott, az az, hogy volt edzőnk, Kercsó Árpád megmondta: fel fogunk jutni az A csoportba. Sikerült!"

Hetényi Zoltán: "Felejthetetlenné vált az első felnőtt világbajnokságom. Remélem, jövőre is bekerülök a válogatottba, és szerepelhetek az A csoportos vb-n."

Kangyal Balázs csapatkapitány: "Egy fantasztikus álmom vált valóra. Már nem lesz bennem hiányérzet, bármi történik is a jövőben."

Kovács Csaba: "El sem hiszem, ami most történt velünk. Egyszerűen nem tudom felfogni. Köszönjük a szurkolást, éreztük, hogy otthonról is rengetegen szorítanak értünk."

Szuper Levente: "Legmerészebb álmomban hittem, hogy feljuthatunk. Tíz éve voltam először felnőtt vb-n, akkor egy C csoportos arany lett a vége. És most is jött egy arany, de ez a siker A csoportot ért."

Tokaji Viktor: "Csak kavarognak a gondolatok bennem. Erről álmodtam, és valóra vált."

Horváth András: "Megvalósult az álmunk! Annyi fogadalmat tettem arra az esetre, ha feljutunk, hogy most majd alig győzöm teljesíteni őket. Először is el kell mennem egy tetováló szalonba."

Ocskay Gábor: "Nagyon jól játszottunk az ukránok ellen is, akár ennél is több gólt lőhettünk volna, ugyanakkor elkerülhető találatokat kaptunk. Már az első harmadban éreztem, hogy legyőzhetjük őket. Tizenkilencedike van, ez a kedvenc számom, ilyen számú mezben játszom. Fantasztikus nap!"

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK