Vágólapra másolva!
Hetven év után jövőre ismét a legjobbak között, azaz az A csoportban szerepelhet a magyar jégkorong-válogatott. A szapporói divízió I-es világbajnokság diadalmenete után idézzük fel, honnan indult, s mennyi viszontagság után hova érkezett a magyar jégkorongsport!

A magyar diadalról az IIHF hivatalos honlapja mellett más sajtóorgánumok is megemlékeztek. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség honlapja szerint együttesünk megérdemelten harcolta ki az A csoportos jogot, s így 70 év után ismét az elitmezőnyben léphet majd jégre.

Magyarország utoljára az 1939-es, svájci világbajnokságon szerepelhetett a legjobbak között, akkor Zürichben és Baselben a 7. helyet sikerült megszerezni. (a legjobb magyar vb-szereplés 1937-ben volt, akkor Londonban 5. lett együttesünk.)

Utoljára 1964-ben, az innsbrucki téli olimpián szerepelt elittornán a magyar válogatott, s hét mérkőzését elbukva a 16. pozícióban zárt.

"Hogy a csapat túléli-e a 2009-es vébét? Az már egy teljesen más történet, a magyar szurkolóknak és a csapatnak jelen pillanatban irreleváns kérdés. 2008. április 19-e az ünneplés ideje!" - fogalmaz az iihf.com.

http://www.youtube.com/v/UcgsOs7lVYg&hl=en


A magyar-ukrán meccs összefoglalója

Az osztrák Erste Bank Liga honlapja is beszámolt a történésekről, kiemelve, hogy a válogatottban 12 olyan Volán-játékos is helyet kapott, amely szerepelt a legutóbbi pontvadászatban utolsó helyen végző székesfehérvári alakulatban.

Amennyiben valaki nagyon előre tervez, úgy érdemes meglátogatni a nemzetközi szövetség honlapját: a 2009-es, svájci A csoportos világbajnokságra ugyanis szeptember 8-án kezdik meg a jegyárusítást.

Irány a Kisstadion!
A szapporói divízió I-es világbajnokságon aranyérmes magyar jégkorong-válogatott hétfőn reggel, 8.35-kor érkezik meg repülőgéppel Bécsbe, majd onnan busszal egyenesen a Kisstadionba utazik.

A Magyar Jégkorong Szövetség szeretné emlékezetessé tenni ennek a csodálatos társaságnak a hazaérkezését, ezért meghív minden hokirajongót, szurkolót, magyar sportbarátot, hogy köszöntse Pat Cortina "aranyos" legényeit!

A csapat hivatalos fogadása - várhatóan hétfőn dél körül - a Kisstadionban lesz. A válogatott megérkezéséig Török László segítségével ismét végig lehet izgulni az óriáskivetítőn az ukránok elleni mérkőzést. A csapat megérkezésekor a játékosok tartanak beszámolót és fogadják a kilátogatók köszöntését.