Vágólapra másolva!
A házigazda Eger hosszabbítás után 11-10-re nyert a címvédő Vasas ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első találkozóján. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzésére pénteken 20 órától kerül sor a Komjádi-uszodában.

Eredmény, ING férfi vízilabda ob I, döntő, 1. mérkőzés:
Brendon-UPC-ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 11-10 (2-1, 1-2, 1-3, 4-2 - 1-0, 2-2) - hosszabbítás után
gól:
Biros 4, Varga II 3, Kis G., Császár 2-2, illetve Varga Dániel, Kovács, Varga Dénes 2-2, Steinmetz Á., Mátyás, Steinmetz B., Katonás 1-1
az állás: 1-0 az Eger javára

A címvédő angyalföldiek és a honi kupagyőztes, a legutóbbi idényben bajnoki bronzérmes hevesiek kora délutáni csatája a Bitskey-uszodában remek hangulatban, teltház előtt kezdődött, s a hazai drukkerek örülhettek előbb, amikor a kétszeres olimpiai bajnok Biros Péter - szemben az emberelőnyét elpuskázó Vasassal - fórból vezetéshez juttatta a hazaiakat. Az első szünetre is egri előny mellett vonulhattak a csapatok a két center, Steinmetz Ádám és Kis Gábor akciógóljai után (2-1).

A folytatásban Varga Dániel már élt a hat az öt ember elleni játék kínálta lehetőséggel (2-2), egy parádés Biros-bombát követően pedig Mátyás Zoltán egalizált (3-3). Nagy és izgalmas, mindamellett színvonalas csata jellemezte az első félidőt, élvezetes, és időnként látványos is volt a játék.

A harmadik nyolc percben Steinmetz Barnabás lökete akadt be Szécsi Zoltán kapujába, először vezettek a vendégek, majd rögvest kétgólosra dagadt a különbség, miután megúszást követően Varga Dénes volt kíméletlenül pontos közelről (3-5). Hosszabb gólcsend után Császár György révén kerültek közelebb a hazaiak a piros-kékekhez, de csak Katonás Gergő büntetőjéig (4-6). Csapkodóvá-kapkodóvá vált a mérkőzés, visszaesett a nívó, a kölcsönös hibák jegyében pergett le a játékrész.

Forrás: MTI

Nyéki Balázs (Eger) és Varga Dániel (Vasas) küzdelme a labdáért

A negyedik negyedet viszont "felturbózva", s rögtön góllal kezdte az Eger: Császár balja másodszor is nagyszerűen villant, majd Kis hozta 6-6-ra az állást, ám Varga Dániel "elnézős" kísérlete is célt ért (6-7). Varga II Zsolt jóvoltából lett ismét egyenlő, csakhogy Kovács Róbert labdája ugyancsak utat lelt a hálóba (7-8). A végig remeklő Biros azonban visszaadta a hazaiak hitét (8-8). Az utolsó négy percben az addigi váratlan gólzáport legalább annyira váratlan találatszünet követte, s mivel a döntőben döntetlen nem lehet, kétszer 3 perces hosszabbítás következett.

A "túlóra" első felvonásában a meccs legjobbja, Biros büntetőből visszavette a hazai vezetést (9-8), a másodikban pedig Varga II zúdított pazarul Nagy Viktor kapujába (10-8), de Kovács és Varga Dénes jóvoltából visszakapaszkodott a Vasas (10-10). Négy másodperc maradt még, s ezt Varga II parádésan kihasználta: távolról eleresztett lökete a jobb alsó sarokban landolt, s ezzel az Eger 11-10-re nyert.

a 9. helyért, 1. mérkőzés:
BVSC-Androbau - Fehérvár-Póló SE 10-9 (4-3, 1-3, 3-1, 2-2)
A párharc az egyik fél második sikeréig tart.