Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztató keretében is megerősítette az [origo] korábbi információját a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapata, amely bejelentette, egyik legjobbja, Tápai Szabina jövőre a dán Randers HK-ban folytatja pályafutását. Az irányító-átlövő 2+1 éves szerződést kötött új klubjával. Érdekesség, hogy a Randersnek már van egy magyar játékosa, Bódi Bernadett személyében.

"Hat évvel ezelőtt, 16 évesen kerültem Kiskunhalasról Székesfehérvárra. Csenki Györgyné, Zsiga Gyula, Pánczél Barabás, Farkas József, Szabó Edina, Vura József edzőim és a klubvezetők kitartó, ösztönző munkájának és töretlen bitalmának hatására lettem a kézilabdapályán kezdetben szélső, majd balátlövő, végül irányító.

Ez a bizalom kiegészült a csapattársak önzetlen, egymás sikereinek örülő támogatásával. Elmondhatom, hogy olyan klub játékosa voltam, amelyben törődnek a sportolók személyiségével, amelyben közös célért küzdő szellem uralkodik, és soha nem mellőzzük a siker eléréséhez elengedhetetlen jókedvet" - nyilatkozta a könnyeivel küszködő Tápai.


Henrik Ledstrup Mortensen, a Randers HK klubigazgatója szerint a klub már régóta kereste az ideális megoldást a balátlövő posztra. "Martin már ötödik éve figyeli Szabina pályafutását, szakmai fejlődését, s mostanra adódott lehetőség, hogy végre leigazoljuk. Nagyon várjuk bemutatkozását, hiszen ismerjük képességeit. Nagyon jó adottságú játékosról van szó, akinek erős és jó lövései vannak. Nagyon várjuk már, hogy kék mezben láthassuk."

Forrás: [origo]

Martin Albertsen, Randers HK vezetőedzője: "Egyik szemem sír, a másik pedig nagyon nevet. Jó látni ugyanis, hogy Szabinát ekkora szeretet veszi itt körül, és így bizonyára sokaknak hiányozni fog Székesfehérváron. Ugyanakkor nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyi év után sikerült szerződést kötnünk Szabinával. Olyan játékost szerettünk volna, aki gyors, technikás, illetve illeszkedik a csapatunk kultúrájába, értékeihez, s ebbe Szabina tökéletesen beleillik. Attraktív, gyors kézilabdát játszunk, védekezésünk kimondottan offenzív. A cél, hogy Szabina ebben a védelembe is minél gyorsabban beilleszkedjen. Elsősorban balátlövőkén, a góllövésben szeretnénk alkalmazni a támadásban. Tudom, hogy a hazai szurkolók és kézilabda barátok most kicsit szomorúak, ugyanakkor megígérhetem, hogy Szabina a jövőben is ugyanilyen mosolygós és a kézilabdát szerető ember marad, aki élvezni a dán bajnokságban is élvezni fogja a mérkőzéseket.

Magyarország szövetségi kapitányának is figyelmébe ajánlom a mérkőzéseink felvételeit, mert Bódi Bernadett sokat fejlődött, és nagyon jó teljesítményt nyújtott ebben a szezonban. Azt is meg ígérhetem, hogy egy-két év múlva a Randers csapatából a magyar szövetségi kapitány két játékosra számíthat majd a nemzeti együttes keretének kialakításánál."

Tápai Szabina
Születési idő, hely:
1986. január 30., Kiskunhalas
Poszt: irányító-átlövő
Magasság, testsúly: 174 cm, 62 kg
Eddigi klubjai: Kiskunhalas (2001-02), Fehérép Alcoa FKC (korábban Cornexi-Alcoa, 2002-2008)
Legjobb eredményei: EHF-kupa-győztes (2005), bajnoki 4. (2003, 2005, 2007), Magyar Kupa-döntős (2006).