Vágólapra másolva!
Nyugaton a San Jose Sharks, keleten pedig a Philadelphia Flyers jutott be utolsóként az NHL rájátszásának második fordulójába.

A Sharks hazai pályán győzte le magabiztosan a Calgary Flamest, a Flyers pedig a Washington Capitals otthonában diadalmaskodott hosszabbítás után a párharcok mindent eldöntő hetedik összecsapásain.

San Joséban a második harmadban kilenc perc alatt vitte döntésre a dolgot a Sharks, amely 2-1-es hátránynál a 26. és a 35. perc között négyszer talált be a vendégek kapujába. A Flames a harmadik 20 percben már csak egyszer volt eredményes, így kiesett. A hazaiak legjobbja a veterán Jeremy Roenick volt. A 37 éves támadó két gólt és két gólpasszt jegyzett.

Egy nappal korábban a Philadelphia óriási esélyt szalasztott el, hiszen 3-2-re vezetett a Washington elleni párharcban, ám hazai pályán képtelen volt nyerni. Kedden aztán Washingtonban sikerült az, ami 24 órával korábban, saját környezetben nem: a Flyers öldöklő küzdelemben legyőzte a fővárosiakat.

Forrás: Getty Images

Lupul szemfülessége főcsoport-elődöntőt ért a Flyersnek

A csata a rendes játékidőben 2-2-vel zárult, majd 6:06 perccel a ráadás kezdetét követően Joffrey Lupul emberelőnyben, egy kipattanót követően bekotorta a korongot a hazai kapuba. Ezzel a Washington és az alapszakasz gólkirálya, az orosz Alekszandr Ovecskin is búcsúzott a rájátszástól.

eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Keleti főcsoport:
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-3 - hosszabbítás után
A párharcot a Philadelphia nyerte 4-3-ra.

Nyugati főcsoport:
San Jose Sharks - Calgary Flames 5-3
A párharcot a San Jose nyerte 4-3-ra.

A főcsoport-elődöntők párosítása:
Keleti főcsoport:
Pittsburgh Penguins - New York Rangers
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers

Nyugati főcsoport:
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
San Jose Sharks - Dallas Stars