Vágólapra másolva!
A Houston Rockets két hazai vereséget követően idegenben győzött a Utah Jazz ellen az NBA rájátszásában zajló párharcban, ezzel javított a helyzetén.

A texasiak szempontjából Tracy McGrady a legjobbkor törte meg a negyedik negyedre vontakozó átkát, a párharc első két meccsén ugyanis a Rockets frontembere mindössze egy pontot kapart össze az utolsó tizenkét percben, most hétig jutott, és így nagy szerepe volt abban, hogy csapata visszajött hétpontos hátrányból.

T-Mac végül 27 ponttal zárt, a két hét kihagyás után visszatérő Rafer Alston is bepakolt egy húszast a közösbe, Carl Landry pedig a 11 lepattanója mellett azzal tűnt ki, hogy a végén blokkolta az amúgy 28 pontot szóró Deron Williams tripláját, ami a győzelmet jelenthette volna az alapszakasz legjobb hazai mérlegével záró Jazznek. A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnalban játsszák, a helyszín ismét Salt Lake City.

A Toronto a játékosok elmondása alapján a szezon meccsére készült az Orlando ellen, és a kanadai gárdának sikerült a szépítés, elsősorban T.J. Ford nagy formajavulásának köszönhetően, a hátvéd ugyanis az első két találkozón 17 mezőnykísérletéből mindössze kettőt értékesített, otthon viszont sokkal jobban ment neki, és 21 pontot szorgoskodott össze. A Toronto története legmagasabb pontszámát érte el a rájátszásban,és az első félidőben dobott 61 pont is klubcsúcs.

A játéknap harmadik meccse tükörsima volt, a Washington szimplán legyalulta a Clevelandet. Mindent elmond a Cavs játékáról, hogy a vendégek 15-ször adták el a labdát az első félidőben. Pedig a második meccsen még LeBron James és bandája állított fel klubrekordot, amikor 30 pontos verést mértek a fővárosiakra, bár a rekord most is összejött, csak éppen negatív előjellel, a 36 pontos zakó is példa nélküli volt eddig a playoffban a Cleveland számára.

A Washington egyébként mindent bevetett, négy játékos fodrásznál járt meccs előtt, a közönség egységesen fehér pólóba öltözött, köztük ott volt a rapper Soulja Boy is, az ő megjelenésének külön története van.

Forrás: Getty Images

Soulja Boy (balra) jó kabala volt a Washington számára

A múlt hónapban a két csapat találkozója után a washingtoni DeShawn Stevenson azt nyilatkozta, hogy James túl van sztárolva, mire a Cavs sztárja azt mondta, hogy azért nem reagál erre a kijelentésre, mert az olyan lenne, mintha a hip-hop mogul Jay-Z válaszolna az egyszámos Soulja Boynak.

Stevenson mindenesetre meg akarta mutatni, hogy mit is tud, és 19 pontjával a Wizards legjobbja volt, James ugyan három ponttal többet ért el, de ezt a párharcot bizony így is elveszítette.

eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Nyugati főcsoport:
Utah Jazz - Houston Rockets 92-94 (23-27, 21-17, 32-26, 16-24)
legjobb dobók:
D. Williams 28 (12 lepattanó), C. Boozer 15, M. Okür 12 (11 lep.), illetve T. McGrady 27, R. Alston 20, L. Scola 16 (10 lep.)
az állás: 2-1 a Utah javára

Keleti főcsoport:
Toronto Raptors - Orlando Magic 108-94 (28-20, 33-20, 19-29, 28-25)
ld:
T. Ford 21, J. Calderon 18 (13 gólpassz), C. Bosh 15, illetve H. Türkoglu 26, R. Lewis 19, D. Howard 19 (12 lep.)
az állás: 2-1 az Orlando javára

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 108-72 (21-17, 28-16, 28-18, 31-21)
ld: D. Stevenson 19, R. Mason 18, C. Butler 17, illetve L. James 22, D. Brown 10, Z. Ilgauskas 9
az állás: 2-1 a Cleveland javára

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.