Vágólapra másolva!
A címvédő Kométa Kaposvár hazai környezetben 3-0-ra nyert a Kecskemét ellen a férfi röplabda NB I-es ligabajnokság döntőjének első mérkőzésén.

A bajnoki cím toronymagas esélyese, a Kaposvár némileg lebecsülte ellenfelét, a döntő első meccsét rendkívül lelkesen és motiváltan kezdő Kecskemétet. Az alföldiek hamar elléptek a házigazda somogyiaktól, de a játszma közepén egyenlített a Kaposvár.

Sok nyitást rontott mindkét együttes, de látványos, eredményes blokkokból sem volt hiány. A szoros végjátékban határozottabb volt és kevesebbet hibázott a hazai gárda.

A második részben jelentős részében is a Kecskemét kezdeményezett, a színvonalas Közép-európai Liga-mérkőzéseken edződött somogyiaknak arra kellett figyelniük, hogy tartsák a lépést az NB I Liga alapszakasz-győztesével. A szett végén egyenlítethetett volna összesítésben az alföldi együttes, de nem értékesítette a játszmalabdát, a Kaposvár nagy nehézségek árán, izgalmas csatában fordított.

A harmadik szettben sem változott a játék képe, folyamatosan döntetlen körüli volt az állás, nem alakult ki jelentős különbség egyik csapat javára sem. A végjátékban néhány pontos, erős ütés a Kométa sikerét eredményezte, de a kiválóan küzdő kecskemétiek a szoros vereségből erőt meríthetnek a csütörtöki, alföldi második meccsre.

döntő, 1. mérkőzés:
Kométa-Kaposvár - Phoenix Mecano-Kecskeméti RC 3-0 (22, 26, 23)
az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Kaposvár javára

a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE - Dág KSE 3-2 (-20, 14, -18, 21, 12)
az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Dunaferr javára

az 5. helyért, 1. mérkőzés:
Vegyész RC-Kazincbarcika - MAFC-Hartmann-Mapei 3-1 (14, 21, -20, 19)
az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1-0 a Kazincbarcika javára

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
HPQ-Szegedi RSE - Debreceni EAC 3-0 (22, 20, 19)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szeged javára