Vágólapra másolva!
A férfiröplabda-bajnoki döntő második, kecskeméti felvonását is megnyerte a Kométa-Kaposvár, így már csak egy győzelemre van az aranyéremtől.

Eredmény:
Phoenix Mecano Kecskeméti RC - Kométa-Kaposvár 0-3 (-17, -22, -22)
Kecskemét, 400 néző
v.: Mocsnik, Ujházi.
Phoenix Mecano Kecskeméti RC: Somodi (7), Tóth I. G. (1), Tóth II. G. (12), Hoffart (1), Bokor (6), Mutapcsija (7). Csere: Szabó T. (liberó), Csoma (5), Szappanos (-), Németh F. (2). Vezetőedző: Karagics Mátyás.
Kométa-Kaposvár: Csala (10), Kovács Z. (12), ifjabb Laszczik (-), Kántor (18), Nagy J. (9), Schulcz (14). Csere: Molnár D. (liberó), Kaszap (-). Vezetőedző: Zarka Péter.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Kaposvár javára.

A kaposváriak, okulva az első mérkőzésből, már az elején nagyon odatették magukat. A Schulcz István, Kovács Zoltán alkotta duó hatalmas bombákkal szórta meg a kecskemétieket, ráadásul a hórihorgas center sáncmunkájára sem lehetett panasz.

Ifjabb Laszczik Iván a remek nyitásfogadások után, gyors labdákkal szolgálta ki a társait, és ezzel teljesen szétzilálta a hazaiak védekezését.

A szett (és a meccs) legemlékezetesebb jelenete Kántor Sándor nevéhez fűződött: a klasszis röplabdázó rástartolt egy blokkról levágódó labdára, a vendégszurkolók közül visszakanalazta az ellenfél térfelére, s a játékszer a tétovázó kecskeméti játékosok között a parkettre esett.

A folytatás már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. A házigazdánál Bokor és Tóth II. G. alkotott maradandót, míg a túloldalon Kántor és Csala szórta a pontokat.

A hajrához fej fej mellett érkeztek a csapatok, a végén aztán Schulcz bravúros ejtése és Nagy J. lökete eldöntötte a felvonás sorsát.

A harmadik, s mint utóbb kiderült, utolsó játszma elején úgy tűnt, meg tudja lepni riválisát az alföldi gárda. Schulczék azonban az első technikai szünet után átvették a játék irányítását, begyűjtötték harmadik részsikerüket, s ezzel együtt megnyerték a döntő második ütközetét is.

Karagics Mátyás (Kecskemét): "Remekül szerváltak a kaposváriak, s emiatt nem tudtunk elég hatékonyan támadni. A csapatom most is mindent megtett, de ezúttal is jobb volt nálunk a Kométa."

Zarka Péter (Kaposvár): "Örülök, hogy a játékosaim koncentrációja a találkozó végéig kitartott. Köszönjünk a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket Kecskemétre, és végig lelkesen buzdítottak minket."

További eredmények
férfiak, a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Dág KSE - Dunaferr SE 3-1 (18, 20, -19, 18)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

az 5. helyért, 2. mérkőzés:
MAFC-Hartmann-Mapei - Vegyész RC-Kazincbarcika 3-1 (20, 17, -20, 25)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

a 7. helyért, 2. mérkőzés:
Debreceni EAC - Szegedi RSE 3-0 (22, 19, 22).
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

nők, a 7. helyért, 1. mérkőzés:
Albrecht-Miskolci VSC - Angyalföldi DRC 3-0 (16, 21, 8)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Miskolc javára.