Vágólapra másolva!
A címvédő Szeged nyert a vendég Veszprém ellen a Budapest Bank férfikézilabda-liga döntőjének második mérkőzésén, s ezzel 1-1-re módosult az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása.

Döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB Veszprém 35-30 (18-13)
az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

Az első, veszprémi felvonást meglepően simán, 32-24-re nyerte a hazai csapat, amely azóta túlvan a KEK-döntő első csatáján is.

A Mocsai-együttes ebben az idényben még nem diadalmaskodott a Tisza-partján, egy bajnoki döntetlen és egy Magyar Kupa-finálés vereség a mérleg.

Jól kezdett a címvédő, 4-1-re elhúzott, de magához tért a rivális, és felzárkózott. A Szeged újított, keményebben védekezett, és negyedóra elteltével visszaállt a korábbi különbség (10-7). A vendégek támadásban nem voltak elég hatékonyak, agresszívek, és ezt jól használta ki a Szeged, amely biztosan őrizte előnyét.

Három veszprémi találattal indult a második játékrész, és a szorosabb csata nagyobb indulatokat gerjesztett. A 40. percben Djurkovic megkapta a harmadik kétperces kiállítását, ezzel a hazai védelem egyik oszlopa kidőlt a sorból.

Meccs utáni nyilatkozatok:


A Veszprém közel járt az egyenlítéshez, de a lélektani határt nem sikerült áttörnie, mert a szegedi tartalékkapus, Marjanac remek napot fogott ki. A folytatásban egyértelműen a Tisza-partiak akarata érvényesült, és ismét növelve a különbséget, egyenlített.

A hajrában Pásztor kapott kétperces kiállítást, ekkor rövid ideig állt a játék, a közönséget kellett megfékezni.

A bajnoki finálé csak 11 nap múlva folytatódik, mert közben a Veszprém a német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában szombaton vívja a KEK-döntő visszavágóját. Az első meccset a magyar csapat nyerte 37-32-re.

A további program:
3. mérkőzés: május 17., 19 ó, Veszprém:
4. mérkőzés: május 20., 19 ó, Szeged
5. mérkőzés (ha szükséges): május 23., 19 ó, Veszprém.