Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott játékos kiemelkedő teljesítménye kellett az olasz Pro Recco szombat esti győzelméhez a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjének fináléjában - ezt a magyarok olasz játékostársai mellett a csapat szintén olasz sztáredzője is elismeri.

A Jug Dubrovnik ellen, a hosszabbítás legvégén megnyert kupadöntőben Benedek Tibor főleg a védekezésben volt kiváló, Kásás és Madaras pedig egyformán három góllal járult hozzá a sikerhez. A válogatott balkezese, Madaras Norbert a hosszabbítás vége előtt 5 másodperccel, szabaddobásból érte el a kupa sorsát eldöntő találatot, gólja nélkül ötméteres-dobásokra került volna sor.

"Nagyon boldog vagyok, méghozzá duplán" - nyilatkozta Barcelonában a meccs hőse, aki hozzátette: "A győzelem miatt, és azért is, hogy "tudtam játszani" - mondjuk így. 11-8 után - bár akkor éppen nem voltam vízben - én is úgy éreztem, hogy megvan a meccs - aztán meg kellett nyernünk még egyszer. Szerencsére sikerült. Nehéz volt, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó csapat a Jug. Kipontozódott több játékosuk, és még utána is bírták. Nagy feszültség volt bennünk, hiszen mi lényegében nyolc hónapja ezért dolgozunk, csalódottak lettünk volna, ha nem sikerül."

Kásás Tamás: "Megnehezítettük a saját dolgunkat, győzhettünk volna négyszer nyolc perc alatt is, de hát ilyen egy döntő. Köszönöm Norbinak, hogy nem kellett ötméteresekhez felállni a végén..."

Benedek Tibor: "Boldog vagyok, jó dolog nagyon. Régen nyertem, rám fért már, fontos is volt, különösen az olimpia előtt. Voltak nehéz momentumok és valahogy az egész Final Four különös volt az eső, a hideg, a hangulat miatt. De most nem kell semmit magyarázni, a végén nyertünk, egy picivel mi voltunk a jobbak, és a győztes mindig megérdemelten győz a végén."


Giuseppe Porzio, a Pro Recco vezetőedzője a csapat magyar tagjairól azt mondta: mindhárman kiemelkedően nagy játékosok, s nagyon fontos szerepet játszottak a barcelonai sikerben.

Stefano Tempesti, a Pro Recco és az olasz válogatott kapusa: "Norbi fantasztikusan játszott és nagy szükség volt az utolsó másodpercekben lőtt góljára." A Recco csapata az éjszakát Barcelonában, ünnepléssel töltötte, egy-két napos pihenés után folytatják a kemény munkát, mert Olaszországban (szinte egyedüliként Európában) még nem fejeződött be a nemzeti bajnokság, s a Pro Reccónak jó esélye van arra, hogy immár két esztendeje birtokolt bajnoki címét is megvédje.

A barcelonai négyes tornán a bronzérmet a TEVA-VasasPlaket csapata szerezte meg, miután 8-6-ra legyőzte a horvát bajnok Mladost Zagrebet.