Vágólapra másolva!
Kilenc játékost igazolt eddig a jégkorong ob I-ben először induló Budapest Stars.

Amint Kangyal Balázs játékos-igazgató - aki eddig a bajnok Alba Volán és a világelitbe feljutott válogatott alapembere volt - a fővárosi klub sajtótájékoztatóján elmondta: a csapat főleg az eddig utánpótlás-bajnokságban szereplőkre épül, és melléjük hoztak rutinos hokisokat.

" A cél, hogy a fiatalok minél több mérkőzésen szerepeljenek. Együttműködünk az Érsekújvárral is, amely a szlovák második osztályban szerepel, és egy-egy szlovákiai összecsapáson közülünk öten pályára léphetnek. A hazai ob I-es mérkőzéseinket Káposztásmegyeren, az Ice Centerben rendezzük" - mondta a hátvéd, aki egy idényt még biztosan vállal, és szeretne ott lenni a válogatottal a jövő évi svájci A csoportos világbajnokságon.

A csapathoz érkezett az Alba Volántól Kangyal mellett a szintén válogatott Svasznek Bence, Gröschl Tamás és Majoross Gergely. Az Újpestet hagyta ott Szajbert Krisztián és Szirányi Bence, a Dunaújvárost Rajna Miklós, míg Svédországból jön a magyar válogatott Holéczy Roger, valamint a svéd állampolgár Björn Wällberg.


Az csak a jövő hét után derül ki, hogy érkeznek-e újabb játékosok a Starshoz, amelynek vezetőedzője a szlovák Robert Spisak lesz.

* * *

A Dunaújváros a második körben, Csíkszeredán csatlakozik a Kontinentális-kupa mezőnyéhez. A szombati, budapesti sorsoláson kiderült, hogy a Dab.Extra.hu október 17. és 19. között a rendező SC Csíkszereda, a spanyol Puigcerda, valamint egy selejtezőtorna győztesével alkot csoportot.

A kvalifikációban a horvát Mladost Zagreb, a szerb Novi Sad, az ír Dundalk, a török Ankara és a bolgár Slavia Szófia vesz részt. Amelyik csapat megnyeri a csíkszeredai kvartett küzdelmeit, az november 21. és 23. között az olaszországi Bolzanóban lép pályára a helyi gárda, a brit Coventry és a szlovén Maribor ellen. Ennek a kvartettnek az első helyezettje jut be a januári roueni (Franciaország) négyes döntőbe.