Vágólapra másolva!
Az A kategóriás versenyekből kettőt már megrendeztek, a hét végén Nyíregyháza következik a sorban, július 4-6-án pedig a vonyarcvashegyi Lido strandon a strandröplabdázók mestertorna-sorozata is beindul. A Nestea országos bajnokság a nyár folyamán tíz városban közel ezer játékost mozgat majd meg.

A Magyar Röplabda Szövetség csütörtökön a Városligeti-tónál tartotta a sajtótájékoztatóját, ahol stílszerűen egy mini strandröplabda-pályát is kialakítottak. Megjelentek a legjobb hazai versenyzők is, kis bemutatót rögtönöztek, a témát ugyanis a szakág idei bajnoksága szolgáltatta. Dikácz Ernő, a hazai szövetség főtitkára bevezetőjében hangsúlyozta, hogy az olimpiai programban is jelen levő strandröplabdázást itthon is igyekeznek a méltó helyére pozícionálni. Hazánkban jelenleg 166 regisztrált strandröplabda-pálya található, de ez elkövetkezendő években ezt a számot szeretné jelentősen növelni a szövetség.

Az összejövetelen László Éva szakági referens ismertette az erre az évre átalakított versenyrendszert; s e szerint a Nestea országos bajnokság keretében idén három mestertornára kerül sor, a legtöbb ranglistapontokat ezeken lehet szerezni, ám a hat A kategóriás versenyen is érdemes jól szerepelni.

Forrás: [origo]

A strandröplabdázók már melegítenek a mestertornákra

A balatonboglári döntőben ugyanis már csak a legjobbak indulhatnak, 16-16 férfi és női páros. Rendeznek B kategóriás versenyeket is, nagyrészt regionális tornákat, amelyeken nem lehet ranglistapontokat szerezni. Ezeken nagyobb hangsúly helyeződhet a tehetséges, feltörekvő fiatalok szereplésére, és itt több lehetőséget kapnak a szabadidős sportot kedvelők. A Magyar Röplabda Szövetség a nyár folyamán hozzávetőleg ezer játékos indulásával számol.

A mesterversenyek közül az elsőt július 4-6-án a vonyarcvashegyi Lido strandon rendezik meg, július 18-20-án az agárdi Napsugár strandon, augusztus 1-3-án pedig a gyenesdiási Diás strandon pattog majd a labda.

A balatonboglári döntőre a Platán strandon augusztus 8-9-én kerül sor. Az A kategóriás versenyek közül a százhalombattait és a ceglédit már lebonyolították, június 28-29-én Nyíregyházán, július 12-13-án Szolnokon, július 26-27-én egy időben Dévaványán és Gyöngyösön is lehet pontokat szerezni. A szervezők úgy állították össze a versenynaptárt, hogy az ország minden szegletébe jusson legalább egy torna, ezzel is népszerűsítsék a strandröplabdát.

Ami a "profikat" illeti, az országos bajnokságon idén is nagy csata várható a dobogós helyezésekért, de a címvédőket, azaz a férfiaknál a Nagy Péter, Koch Róbert duót, a nőknél pedig Dambendzet Nathalie-t és Józsa Zsuzsannát nehéz lesz letaszítani a trónról. S nem csak az érmekért megy majd a harc; a döntő összdíjazása kétmillió forint lesz.