Vágólapra másolva!
Nemcsak a Ferencváros labdarúgói, de a frissen másodosztályba jutott férfikézilabda-csapata is azt tervezi, jövőre már a legjobbak között indul. Az NB II dél-nyugati csoportjának százszázalékos megnyerése után, sokáig volt rá esély, hogy a kézisek az NB I-ben indulhassanak, de hosszas bizonytalanság és adminisztrációs problémák után eldőlt: a csapat Kiss György vezetőedző irányításával az NB I/B-re készül majd.

"A tavaly nyári problémák után az is egy pozitív hír volt, hogy nem kellett a Budapest bajnokságban indulnunk, úgy meg egyenesen álomszerű lett volna, ha a következő szezonban már a legfelsőbb osztályban játszhatunk" - mondta Kiss György vezetőedző a 100% Fradinak.

"Jobb azonban ha a realitások talaján maradunk. Már most sikerült megállapodnunk hat játékossal, akik mindenképpen erősítést jelentenek a csapatnak. Kotormán Attila és a szentendrei Nagy Zoltán kapus a rutint biztosítják, a többiek viszont húszas évek elején járnak, ők a fiatalságot, a lendületet képviselik. Balatonfüredről Attila mellett még Pál Gergőt is leigazoltuk, Dabasról pedig Csecsetka Pétert, Burik Mátét és Dóczi Dávidot szerződtettük.

Dávid már korábban is játszott nálunk, de amikor kiderült, hogy az NB II-ben indulunk, akkor őt elengedtük, mert nem akartuk, hogy elpocsékolja azt az évet, most viszont úgy döntöttünk, hogy szükségünk van rá."

Információnk szerint az élvonaltól visszalépett Békés sokáig úgy gondolkodott, fuzionál a zöld-fehérekkel, s Békés-FTC néven az NB I-ben indul majd. A tervekből azonban nem lett semmi, mindkét csapat számára maradt a másodosztály.