Vágólapra másolva!
Dunaújvárosban nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a nőikézilabda-csapat házigazdája lehessen a Bajnokok Ligája selejtezőtornájának.

Kocsis Erzsébet, az európai szövetség (EHF) által elsőszámú rendezőjelöltnek tartott klub ügyvezetője elmondta: a viadalt elvileg október első hétvégéjén kellene megrendezni, azonban ekkor a csarnok és a szállások foglaltak a tánc-vb miatt. Így aztán kérvényt írtak az EHF-nek, hogy egy héttel később adhassanak otthont a BL-kvalifikációnak. Ezen túl még a támogatók felkeresése is javában zajlik.

A tornán a Dunaferr mellett a jelentős játékerőt képviselő dán FCK és az ukrán Motor Zaporizzsja mellett egy előselejtezős gárda (a görög Patrasz, a portugál Madeira, a szerb NIs vagy a holland VOS Amszterdam) szerepel.

A kvartettből az első helyezett jut a 16 közé a Németh András vezette, Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló, az előző idényben finalista osztrák Hypo NÖ, a spanyol Elda Prestigio és montenegrói Buducnost Podgorica mellé.

A másik magyar BL-résztvevő, a Győri Audi ETO KC alanyi jogon tagja a 16-os mezőnynek. Csoportellenfelei a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod, a macedón Kometal Szkopje, illetve egy selejtezős alakulat (dán Ikast, a román Brasov, a lengyel Lublin vagy egy előselejtezős együttes).