Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfikosárlabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően sima vereséget szenvedett a világbajnok és a pekingi olimpiára készülő spanyolok vendégeként. A barátságos mérkőzésre telt házat jelentő 12 ezer néző előtt került sor Zaragozában.

eredmény:
Spanyolország - Magyarország 103-45 (26-13, 28-13, 25-10, 24-9)
legjobb dobók:
P. Gasol 32, M. Gasol 20, Reyes 11, illetve Németh 12

* * *

Harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a magyar csapat a Debrecenben zajló U18-as kosárlabda B divíziós Európa-bajnokságon, miután 12 ponttal felülmúlta Dániát.

A siker azt is jelenti, hogy Lakosa Zsolt együttesének megmaradt az esélye a legjobb nyolc közé jutásra. Az összecsapás előtt két győzelemmel és egy vereséggel álló északiak ellen parádésan kezdett a magyar válogatott, és a második negyed közepén már huszonegy ponttal (35-14) vezetett.

Ám a dánok nem adták fel, és az ekkor enerváltan játszó magyarok hibáit kihasználva a harmadik negyed végére fordítottak. Az utolsó tíz percben aztán tudott újítani a több remek egyéni teljesítményt felvonultató magyar csapat, így végül 12 pontos győzelmet ünnepelhetett.

Az ötfős csoportban a magyar válogatott az utolsó játéknapot megelőzően egy győzelemmel és két vereséggel áll. Az első két hely megszerzéséhez - vagyis a legjobb nyolc közé jutáshoz - a házigazdáknak kedden mindenképpen le kell győzniük a két győzelemmel és egy vereséggel álló szlovákokat.

D csoport, 4. játéknap:
Magyarország - Dánia 76-64 (26-12, 15-20, 8-19, 27-13)