Társoldalunk:

Csőd szélén a dunaújvárosi női kézilabda

2008.08.04. 18:41

Súlyos pénzügyi gondokkal küzd az előző idényben bajnoki ezüstérmes Dunaferr nőikézilabda-csapata. A dunaujvaros.com internetes újság értesülése szerint története legválságosabb időszakát éli a klub és vezetősége, amelynek tagjai közül egyelőre senki sem kívánt nyilatkozni, helyette az egyesület egy sajtóközleményt adott ki. Ebben olvasható, hogy a pénzügyi helyzet miatt csökkenteni kívánják a játékosok havi fizetését, akik viszont a megváltozott feltételeket nem vállalják, elmehetnek.

A lap úgy tudja, hogy a hír hallatán volt, aki azonnal a távozás mellett döntött.

Mások bíznak abban, hogy a következő hetekben mégis sikerül szponzorokat szerezni.

A vezetők sajtóközleményben tudatták: "sajnálattal kell megállapítaniuk, hogy néhány nem várt pénzügyi nehézség miatt a felnőtt nőikézilabda-csapat eddigi színvonalú, eredményes működtetéséhez nem állnak hiánytalanul rendelkezésre megfelelő anyagi erőforrások."

Ezen kívül a csapatot működtető cég - áll a kommünikében - biztató tárgyalásokat folytat több potenciális támogatóval, ám ezek közül az egyik legjelentősebb, multinacionális cég csak az év végén hoz döntést az esetleges együttműködésről, azaz a Dunaferr NK tervezett kiadásai jelentősen meghaladják a garantált, biztonsággal tervezhető bevételeket.

"A kialakult helyzetről az elmúlt hét végén kaptak tájékoztatást az első csapat játékosai és a stáb tagjai, akik két héten belül adnak választ, a kényszerűségből szűkítésre kerülő anyagi feltételek közepette vállalják-e a további munkát." - írta a klub, amelynek tulajdonosi köre és ügyvezetése a meglévő támogatókkal egyeztetve továbbra is keresi a mostani helyzetből kivezető utat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK