Társoldalunk:

Nagy kosárcsatát nyert Romániában a Rátgéber-csapat

2008.08.23. 18:58

A magyar nőikosárlabda-válogatott 59-46-ra nyert Románia otthonában az Európa-bajnoki selejtezők C csoportjának 3. fordulójában. Rátgéber László együttes ezzel megszerezte első sikerét.

Eredmény, C csoport, 3. forduló:
Románia - Magyarország 46-59 (7-18, 10-18, 18-14, 11-9)
A magyar pontszerzők:
Vajda 18, Ujhelyi 13, Bujdosó 9, Honti 7, Fűrész 6, Fegyverneky 4, Horti, Krivacsevics 1-1

Vajda Anna kosarával indult az összecsapás, ekkor még egyenlítettek a hazaiak, ám ettől kezdve fokozatosan elhúzott a magyar csapat. Az agresszív védekezésnek és Rátgéber László szövetségi kapitány nagyszerű cseréinek köszönhetően a szünetre 19 pontosra nőtt az előny.

A szünetben nem mindennapi jelenet játszódott le a parketten: Karmen Tocola, a Román Kosárlabda Szövetség elnöke a kezdőkörbe rendelte a válogatott játékosait, és próbálta motiválni őket.

Úgy tűnt ez sikerült is, hiszen a harmadik negyedben tíz pontra jött fel a hazai alakulat, ám a hajrában rendkívül türelmesen játszó magyar csapat nem hagyta kicsúszni a kezéből az összecsapást.

"Három irányítónk is sérült, ráadásképpen Semsei Barbara a találkozó elején megsérült. Szerencsére Fegyverneky Zsófia fantasztikusan játszott helyette irányítóposzton. Főként a védekezésünknek és a lepattanózásnak köszönhetően nyertük meg ezt a mérkőzést, amivel újra nyílt a küzdelem a csoportban" - nyilatkozta Rátgéber László.

A magyar válogatott legközelebb augusztus 27-én Sopronban a horvátokat fogadja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK