Vágólapra másolva!
Új néven és helyszínen szerepel az következő szezonban az elmúlt idényt a nőikézilabda-bajnokság hetedik helyén záró Tajtavill-Derecske csapata, amely a jövőben Nyíradonyban játssza hazai meccseit és felveszi a város nevét is.

A Debrecenben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Tajta János többségi tulajdonos elmondta, talán az utolsó pillanatban érkezett a segítő kéz az anyagi nehézségekkel küzdő csapatnak, amely így tovább tud működni, és remélhetőleg eredményes is lesz.

Az együttest átvevő Nyíradony polgármestere, Tasó László hangsúlyozta, Derecske komoly értéket ad át, és nem elveszti, a csapatnak jelentős szerepe van a megye sportéletében, s erre az értékre vigyázni kell.

A 2008/2009-es szezonra az élvonalbeli együttest működtető gazdasági társaság 58 millió forintos költségvetést irányzott elő, ez 10 millióval kevesebb, mint az előző évadban.

Köstner Vilmos vezetőedző szerint minden változás elég komoly válságokkal jár, de bízik benne, hogy az új helyszín és az új közeg nem megy majd az eredményesség rovására. Minimális célkitűzésként a bennmaradás kivívását fogalmazta meg a tréner, ám nagyon szeretné, ha az alapszakaszt a "középházban", az 5-8. helyek valamelyikén zárnák.