Vágólapra másolva!
Ötszáz-ötszázezer forint büntetést kapott a Debrecen és a Ferencváros nőikézilabda-csapata, miután a két együttes szeptember 7-i bajnoki mérkőzését rövid időre félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt.

A magyar szövetség fegyelmi bizottsága szerint a hazai klub rendezői hiányosságokat követett el, a debreceni szimpatizánsok pedig a megengedettnél nagyobb méretű zászlót lengettek. A vendég ferencvárosi drukkerek ugyanakkor egy égő fáklyát dobtak a pályára, ezen kívül rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki.

Az égő pirotechnikai eszköz megrongálta a pálya borítását, és a javítási költségeket fele-fele arányban a két klubnak kell állnia.

Amennyiben a két együttes nem fizeti be a fél-fél milliós bírságot, kizárhatják őket az NB I-ből. Fellebbezni az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül lehet, de már mindkét klub jelezte: nem fogadja el a döntést. A találkozót 35-29-re nyerte a DVSC.


Érdekesség, hogy a biztonsági emberek elcsípték azt a renitenst, aki fáklyát dobott a pályára, ám a csarnokon kívül tartózkodó rendőrök csupán igazoltatták a fiatalembert, mást nem tehettek.

Már akkor felvetődött, hogy rendezési hiányosságokra hivatkozva akár a debrecenieket is elmarasztalhatják, a Debrecen Online-nak szeptember 8-án Baranyai Antal, a DVSC Kézilabda kft. ügyvezetője határozottan kijelentette: "Ha megbüntetnek bennünket, a DVSC-Aquaticum visszalép a bajnokságtól!"


"A korábbi, Ferencváros elleni mérkőzéseinken is volt balhé, pedig akkor a rendőrség is kinn volt a csarnokban, most viszont 345 ezer forint plusz ÁFA-ért vállalták volna a biztosítást. Ezt nem kértük. A félmillió forintos büntetést is túlzónak találjuk, egyszerűen nincs rá fedezet. A csarnok előtt megszűrjük a szurkolókat, de vannak olyan testrészek, ahová nem lehet nyúlni, és oda bárki bármit elrejthet. Enyhítésért fellebbezünk" - mondta az MTI-nek Baranyai.


Közben a Ferencváros honlapján Maglódi Lajos ügyvezető jelentetett meg közleményt, amely az MKSZ fegyelmi határozata mellett a szakosztály véleményét is tartalmazta.

"Tekintettel arra, hogy egy idegen csarnokban a szurkolók által bevitt eszközökre, tárgyakra semmi ráhatásunk nincs, ezért az ítélettel nem értünk egyet, s fellebbezést nyújtunk be ellene. Ha fellebbezésünket elutasítják, akkor igazunk védelmében minden lehetséges fórumot igénybe veszünk - felvállalva ezzel a kizárás lehetőségét is!" - írta Maglódi.