Vágólapra másolva!
Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, a földrész négy elitcsapata vesz részt szombaton és vasárnap az új Veszprém Arénában a férfi kézilabda Bajnokok Trófeáján. A teltházat, több mint 6000 nézőt vonzó eseményen pályára lép az előző idény három európai kupagyőztese, a BL-ben diadalmaskodó csúcsgárda, a spanyol Ciudad Real, az EHF Kupában első német Nordhorn, valamint a KEK-ben első, hazai közönsége előtt fellépő MKB Veszprém. Ezen kívül a BL-ben második német THW Kiel is szerepel.

Az európai Szuperkupában a Veszprém a német bajnokságban jelenleg negyedik helyen álló Nordhornnal csatázik a vasárnapi fináléba kerülésért, míg a másik ágon megismétlődik a BL-döntő.

"Igazi kézilabdás ünnep lesz a világ négy legjobb csapatával. Remek felmérő is ez egyben, hogy hol tartunk, hova lehet fejlődni. Az olimpia után még nem minden sztár nyerte vissza csúcsformáját, de így is fantasztikus dolgokra képesek. Bízom benne, hogy a lelkes szurkolóink segítségével minél szebb helyezést érünk el" - mondta Mocsai Lajos, a hazaiak vezetőedzője.

A veszprémi Naplónak a tréner kicsit szakmázott is: "- Jó ritmusban, nagy lendülettel, sok helycserével támadnak és 40-50 százalékban rendezetlen védelem ellen eredményesek, ezért cserélni szinte lehetetlen ellenük. A jobbátlövőjük, Holger Glandorf jelenleg a világ egyik legkeresettebb játékosa, őt nehéz semlegesíteni."

A hazai együttesben egyedül Iváncsik Gergő nem játszhat, a válogatott balszélső a Komló elleni bajnokin eltörte a gyűrűsujját és többhetes kihagyásra kényszerül.

A program, szombat, elődöntő:
16.00:
MKB Veszprém - Nordhorn (német) (tv: m1)
18.00: Ciudad Real (spanyol) - THW Kiel (német) (tv: Sport1)

vasárnap:
13.00:
a 3. helyért (tv: Sport1)
15.00: döntő (tv: m1)

Az eddigi győztesek
1996:
FC Barcelona (spanyol)
1997: FC Barcelona (spanyol)
1998: FC Barcelona (spanyol)
1999: FC Barcelona (spanyol)
2000: Portland San Antonio (spanyol) - [3. Dunaferr SE]
2001: SC Magdeburg (német)
2002: SC Magdeburg (német) - [2. Fotex KC Veszprém]
2003: FC Barcelona (spanyol)
2004: Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
2005: BM Ciudad Real (spanyol)
2006: BM Ciudad Real (spanyol)
2007: THW Kiel (német)