Vágólapra másolva!
Csupán húsz percig bizonyult méltó ellenfélnek az EHF-kupa-győztes német Nordhorn az MKB Veszprém számára. A KEK-címvédő magyar együttes összességében könnyed, nagyarányú győzelmet aratott a férfi kézilabda Bajnokok Trófeája elődöntőjében (39-30), s bejutott a vasárnapi fináléba, ahol a Bajnokok Ligája-címvédő spanyol Ciudad Real lesz az ellenfél.

Eredmény, férfi kézilabda Bajnokok Trófeája, 1. elődöntő:
MKB Veszprém - Nordhorn (német) 39-30 (20-14)
Veszprém Aréna, 5000 néző
v.: Brunovsky, Canda (szlovák)
gól: Vujin 7/1, Korazija 6, Perez 5, Sesum 4, Iváncsik T. 4/1, Gál 4, Ilyés 4, Cozma 3, Markovic 2, illetve Myrhol 7, Verjans 6, Kukucka 6/3, Glandorf 3, Sprem 2, Hansen 2, Szűcs 2, Mamelund 1, Weinhold 1
hetesek: 3/2, illetve 4/3
kiállítások: 16, illetve 10 perc

A kezdődobást Gergely István, az olimpiai bajnok magyar férfivízilabda-válogatott kapusa végezte el, a mérkőzést pedig a Veszprém kezdhette, kiválóan. Vujin átlövésből, Gál lerohanásból gyorsan kétgólos előnyt szerzett (2-0), ezt a németek pillanatok alatt megfordították 2-3-ra.

A félidő első 20 percében felváltva vezettek a csapatok, eleinte két kapus ugyanannyiszor találkozott a labdával, ám amíg Pericről kifelé pattant a labda, addig Gentzelről befelé. 4-4-nél a svéd hálóőr kifogta Vujin büntetőjét, a másik oldalon a magyarok világklasszisa az egykori Dunaferr-irányítót, Kukuckát tréfálta meg, ám a kipattanót a szlovák már bevágta.

Elképesztő formában védtek a hálóőrök, Gentzel több alkalommal eljátszotta azt, hogy egy kitornázott átlövés után a szélső ismétlésére is odaért, őrületbe kergetve ezzel a hazaiakat.

A 20. percben, 10-9-es veszprémi előnynél a frissen kinevezett svéd kapitány, Ola Lindgren kért időt, ezalatt kollégája, Mocsai Lajos fel is hívta csapata figyelmét arra, hogy vagy laposan, vagy kivárás után a felső sarkokra lőjenek, mert a középre tartó labdákat a Nordhorn kapusa lehalássza.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg galériánkat!
Fotó: foto24.hu

Érkezett Perez, aki a 21. percben klasszis góllal újra kettőre növelte az előnyt (11-9), majd Iváncsik révén először három lett közte (13-10). A félidő hajrájában az történt, amit a Veszprém akart, Peric remekelt, a védekezés összeállt, ennek következtében a lerohanásokat kiválóan lehetett alkalmazni, a csapat még azt is elbírta, hogy a Kukucka, Korazija összecsapás során nemcsak a kétkezes lökést alkalmazó szlovákot, hanem a labdát visszaadni nem akaró szlovén szélsőt is kiküldték két percre.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg galériánkat!
Fotó: foto24.hu

A második játékrészt 20-14-es hazai előnyről folytatták a felek, Korazija egy percet sem lazsálva gyorsan hétre növelte az előnyt. Klassziskülönbség volt a két csapat között, Perez egy perc alatt egy átlövésgóllal, egy blokkal, majd labdaszerzést követően szólótalálattal villant, majd Ilyés is szétbombázta a hálót (26-17).

Hat és fél perc után Gentzel jelezte is, neki ebből elege van, helyére a görög felmenőkkel bíró német ifjúsági válogatott Nikolas Katsigiannis állt a kapuba. Lindgren edző negyedóráig bírta a szenvedést, de ő is tudta, hiába kér időt 31-19-es Veszprém vezetésnél, a cél már csupán a túlélés lehet.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg galériánkat!
Fotó: foto24.hu

Ám ezt a Veszprémet nem lehetett megállítani, a csapat 55 percig koncentrálva, a hajrában kicsit kiengedve végül kilencgólos győzelmet aratott (39-30), s ezzel bejutott a vasárnapi fináléba.

Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője: "Nagy bravúrnak tartom, hogy a Bundesliga egyik élcsapata ellen közel negyven gólt lőttünk. Kihasználtuk az ellenfél védekezésének gyenge pontjait, mert támadásban alig hibáztunk. A sok gól miatt a védelmünkön nem volt nagy nyomás, csak a találkozó első harmadában. Várjuk a vasárnapi döntőt."

A második elődöntőben:
Ciudad Real (spanyol) - THW Kiel (német) 31-24 (14-11)

Az előző idénybeli Bajnokok Ligája-finálé ismétlésén hemzsegtek a világsztárok, az olimpiai bajnok franciák mindkét klubnak adtak játékost, míg BL-második Kielben a vb-aranyérmes németekből is akadt bőségesen. A helyi szurkolók főleg a BL-győztes Ciudad Realnak drukkoltak, mert a spanyolok hálóját védte Sterbik Árpád, aki 2001 és 2004 között Veszprém hőse volt.

Forrás: foto24.hu

Nézze meg galériánkat!
Fotó: foto24.hu

Hatalmas iram jellemezte az összecsapást, de mindkét oldal sokat hibázott. A 14. percben, 8-6-os spanyol előnynél a németek időt kértek, de nem mentek vele sokra, mert állandósult a három-négygólos különbség.

A szünet után változatlanul pontatlanul játszott a Kiel, így nem volt esélye a felzárkózásra. A tetemes előny birtokában visszavett a tempóból a Ciudad Real, de így sem forgott veszélyben a sikere.

Elmaradt a nagy csata a világ két leggazdagabb együttesének párharcán, a sok sérült miatt eleve tartalékos Kielnek csak fellángolásai voltak, és nem igazán tudta megszorongatni a "királyi gárdát".

A vasárnapi program, a 3. helyért:
Nordhorn - Kiel 13.00

döntő:
MKB Veszprém - Ciudad Real 15.00