Társoldalunk:

Véget ért a kosárbírók sztrájkja

2008.10.10. 18:14

Pénteken megállapodtak egymással az élvonalbeli nőikosárlabda-csapatok és a játékvezetők, ezzel véget ért a bírók sztrájkja.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a női klubok képviseletében Fritz Csaba, a játékvezetők nevében Valovics István írta alá a megállapodást.

A bírók azért nem "vették fel a munkát" a szezon kezdetén, mert eddig nem jutottak egyezségre az egyesületekkel az alábbi négy témakörben: játékvezetők biztonsága, játékvezetők jogállása és képviselete, az oktatás-ellenőrzés-képzés szakmai egységének visszaállítása, játékvezetői díjak és költségtérítések.

A felek hosszú egyeztetések után, kölcsönösen kompromisszumokat kötve a következő öt bajnoki évadra rögzítették a női élvonalbeli meccsekre a játékvezetői működés feltételeit.

A bajnokság első három fordulójában szükségjátékvezetők, bírói vizsgával rendelkező, de az első osztályú keretben nem szereplő másodedzők, korábbi játékosok, a szövetség főtitkára vagy a bonyhádi jegyző fújták a sípot a bajnokikon, általában közmegelégedésre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK