Társoldalunk:

Otthon kapott ki a Szeged a kézi-BL-ben

2008.10.12. 19:15

A tartalékos Pick Szeged fájó vereséget szenvedett a vendég német Rhein-Neckar Löwentől a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

férfi BL, H csoport, 2. forduló:
Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen (német) 24-28 (17-13)

A Szeged a múlt héten nyert a lengyel Wisla Plock otthonában, és mivel az előző idényben a Veszprémmel szemben KEK-döntőt elbukott németek döntetlent játszottak a horvát HC Zagrebbel, így egy újabb sikerrel le lehetett volna szakítani a továbbjutásra áhítozókat.

A hazaiaknál több meghatározó játékos, Andjelkovic és Laluska sérülés, illetve betegség miatt nem léphetett pályára a csoport rangadóján, amelyen a városhoz sok szállal kötődő háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa végezte el a kezdődobást.

Az első percekben a hazaiak vezettek, majd magához tért a négy világbajnokkal, három vb-másodikkal és egy olimpiai ezüstérmessel felálló mannheimi gárda, amelyben Fritz remekül védett. Amint összeállt a szegedi védelem, jött a fordulat, mégpedig emberhátrányban (18. perc: 9-8).

A németek 9 perc után voltak ismét eredményesek, de addigra már négygólos hátrányba kerültek. Ez a különbség egészen a szünetig megmaradt. Puljezevics teljes extázisban védett, pedig ő lázasan vállalta a játékot.

A második félidő elején jobban kezdett a Rhein-Neckar, feljött 18-17-re, majd a 41. percben már vezetett (19-20). Ebben a szakaszban szélvész gyorsan játszott a Bundesliga-alakulat. Negyedórával a vége előtt Roggisch megkapta a harmadik kétperces büntetését, és így a vendégvédelem oszlopa végleg kiállt, ekkor 20-22 volt az állás. Hosszú hullámvölgybe kerültek a Tisza-partiak, 15 perc alatt csak háromszor voltak eredményesek, és büntetőt is rontottak.

Forrás: MTI

A német csapat játékosai boldogan ölelkeztek a meccs után

A hajrában tovább nőtt a hátrány, 25-20-as német vezetésnél időt kért a Szeged, azonban ez sem segített, így jövő szombaton a Pick a kötelező győzelem terhe mellett fogadja zágrábi riválisát.

A csoportok első két helyezettjei jutnak a 16-os középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.

További eredmény:
HC Zagreb (horvát) - Wisla Plock (lengyel) 34-17 (15-7)

Az állás: 1. HC Zagreb 3 pont (67-50), 2. Rhein-Neckar Löwen 3 (61-57), 3. Pick Szeged 2, 4. Wisla Plock 0

* * *

A Budapest Bank férfikézilabda liga vasárnapi eredményei:
Gyöngyösi Főiskola - Mezőkövesd 33-35 (18-16)
DKSE-Airport Debrecen - Komló 36-24 (21-10)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK