Vágólapra másolva!
Öt győzelem után elszenvedte első vereségét a New York Rangers az NHL 2008/09-es idényében.

A Parkőröket a három sikerrel rajtoló vendég Buffalo Sabres verte meg 3-1-re, az osztrák Thomas Vanek kétszer is betalált.

A Dallas Starsban a svéd Fabian Brunnström élete első NHL-összecsapásán mesterhármast ütött. Az újonc a liga történetének harmadik korongosa, aki ilyen bravúrt bemutat. Előtte a montreali Alex Smart 1943. január 14-én és a quebeci Real Cloutier 1979. október 10-én triplázott debütáló találkozóján. A texasi gárda 6-4-re verte a Nashville Predatorst.

A Boston Bruins sorozatban 12. alkalommal kapott ki az alapszakaszban a fennállása 100. évfordulóját ebben a szezonban ünneplő Montreal Canadiens otthonában.

A 2007-ben bajnok Anaheim Ducks a negyedik meccsét is elbukta a szezonban, a Kacsák ezúttal a vendég Edmonton Oilerstől szenvedtek vereséget.

A mérkőzésen egymás ellen játszott a Ferencvárosban 2005-ben megfordult Rob Niedermayer és Jason Strudwick. Közülük az anaheimi Niedermayer ugyan gólt lőtt, míg unokatestvére pont nélkül maradt, de a kanadai alakulat így is nyert 3-2-re.

eredmények:
New York Rangers - Buffalo Sabres 1-3
Montreal Canadiens - Boston Bruins 4-3, büntetőkkel
Dallas Stars - Nashville Predators 6-4
Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 4-1
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 2-3