Vágólapra másolva!
Nagy különbségű győzelemmel kezdte szereplését a Honvéd férfi vízilabdacsapata az Euroliga második selejtezőkörében: Vad Lajos gárdája a hatcsapatos csoportban a csütörtöki nyitányon 17 góllal verte első ellenfelét, a görög Ethnikoszt.Az Eger döntetlent játszott az Oradeával.

Eredmény, Euroliga, 2. selejtezőkör, F csoport, 1. játéknap:
Domino Honvéd - Ethnikosz (görög) 24-7 (5-3, 5-0, 8-1, 6-3)

A vártnál is jobban játszó magyar együttes és a hírnevét távolról sem igazoló görög csapat csapott össze az első párban a montenegrói kvalifikációs tornán, ahol csak a mérkőzés elején tudott érdemi ellenállást kifejteni az ellenfél.

Amint azt a helyszínről Novák Ferenc szakosztály-igazgató az MTI-nek elmondta, az első negyedben 2-1-re és 3-2-re még az Ethnikosz vezetett, utána azonban hatalmasat változott a meccs képe, s csak a siker nagysága volt kérdéses.

A "dominósoknál" nyolcan is eredményesek voltak, s az újoncok közül különösen a 16 éves Bátori Bence, illetve a régóta húzóembernek számító Szivós Márton remekelt, ők egyformán öt-öt gólt szereztek, de kitett magáért a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Molnár Tamás is, aki négyszer vette be a görögök kapuját. A magyar kapuban a kétszeres ötkarikás aranyérmes Gergely István sziporkázott, akit a negyedik negyedben nagyszerűen helyettesített a háló előtt a 16 esztendős Lévai Márton.

Pénteken két alkalommal is vízbe száll a legutóbbi magyar bajnokság bronzérmese: pontosan délben játszik az orosz Szpartak Volgográddal, majd 18:30 órakor a vélhetően legerősebb csoportrivális, a házigazda Jadran Herceg Novi következik.

A hatosból az első kettő jut tovább, s kerül fel az Euroliga 16 csapatos főtáblájára.

További eredmény, H csoport, 1. játéknap:
ZF-Eger - Oradea (romániai) 9-9
Az egri alakulat pénteken a német Spandau 04 csapatával játszik 19:30-tól.