Társoldalunk:

A Honvéd itthon, a Szeged és az Újpest idegenben játszik a LEN-kupában

2008.10.20. 14:55

A 32-es mezőnyben érdekelt három magyar csapat közül az Euroligából kiesett Honvéd itthon, míg a Szeged Montpellier-ben, az Újpest pedig Barcelonában játszik a legjobb 16-ba jutásért a férfi vízilabda LEN-kupában.

A második selejtezőkörben - kontinentális szövetség (LEN) római központjában lezajlott hétfői sorsolás alapján - a hazai bajnoki bronzérmes Honvéd a Kőér utcában fogadhatja három riválisát, és igen jó az esély a továbbjutást jelentő első vagy második hely kiharcolására a görög NC Kiosz, a portugál De Portinado és a montenegrói PVK Val Prcanj ellenében.

A bajnoki negyedik Szegednek sem rosszak az esélyei arra, hogy továbbjusson a spanyol CN Barcelona, a lengyel Szczecin és a házigazda, francia Montpellier alkotta társaságból. A leendő vendéglátókat az Újpest a budapesti, első "LEN-es" selejtezőben 13-9-re, míg a legerősebb riválisnak tűnő katalánokat az elmúlt hétvégi, Euroliga-selejtezőkörös összecsapáson az Eger 9-5-re legyőzte. 

Az UTE a Hajós uszoda után a következő körben Barcelonában száll vízbe, s a csoportelsőnek "ígérkező" orosz Kazan mögött elcsípheti a második helyet a brit Rotherham és a kvartett körmeccseinek otthont adó katalán főváros kevésbé jegyzett képviselője, a CN St. Andreu rovására.

 A magyar érdekeltségű négyesek (zárójelben a helyszín):
 J csoport (Montpellier): CN Barcelona (spanyol), SZEGED-BETON VE, Arkonia Szczecin (lengyel), Montpellier WPC (francia)     

K csoport (Budapest): DOMINO HONVÉD, NC Kiosz (görög), De Portinado (portugál), PVK Val Prcanj (montenegrói)     

L csoport (Barcelona): Szintyez Kazan (orosz), UNIQA-UTE, Rotherham Metro (brit), CN St. Andreu (spanyol)     

Az összesen nyolc csoportban a körmérkőzéseket október 31. és november 2. között bonyolítják le, s a négyesekből az első kettő jut be a legjobb 16 közé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK