Vágólapra másolva!
A múlt heti sikeres idénynyitó után az MKB-Euroleasing Sopron az olasz Venezia, a MiZo Pécs 2010 pedig a török Besiktas otthonában folytatja szereplését szerdán a nőikosárlabda Euroligában.

A magyar bajnok Sopron múlt héten 86-71-re nyert Rigában, a velencei gárda pedig óriási meglepetésre az Euroliga-döntős cseh Brno otthonában diadalmaskodott, majd a hazai pontvadászatban megverte a San Giovannit is.

Székely Norbert tanítványainak önbizalmát növelheti, hogy szombaton 91-62-re bizonyultak jobbnak a BEAC-nál vendégként, ráadásul a hírek szerint sok zöld-sárga szurkolójuk elkíséri őket a vizek városába, melynek csarnokában külön szektorral várják őket.

A pécsi kispad új tulajdonosa, Füzy Ákos csütörtökön a spanyol Halcon Avenida elleni 82-65-ös sikerrel mutatkozott be a nemzetközi porondon, a Besiktas ugyanakkor 30 ponttal kikapott Bourges-ban.

A baranyai alakulat - főként a sikeres Eb-selejtezők óta fantasztikus formában játszó Vajda Anna 21 pontjával - a hétvégén szintén könnyed szombathelyi győzelemmel hangolódott rá az isztambuli túrára (68-106).

A pécsieknél gondot jelenthet, hogy Török Szilvia térde artroszkópos műtétre szorul, így a nyáron Szegedről érkezett irányítóra néhány hetes kényszerpihenő vár.

2. forduló, a magyarok programja szerdán:
A csoport:
Besiktas (török) - MiZo Pécs 2010 18.30

B csoport:
Venezia (olasz) - MKB-Euroleasing Sopron 20.30