Vágólapra másolva!
A szezont gyengén kezdő Anaheim Ducks szétlövés után legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A tavalyi bajnok anaheimiek elsősorban kapusuk, Jean-Sebastian Giguere nagyszerű produkciójának köszönhetik idénybeli második sikerüket. A hálóőr 36 lövést védett a torontói összecsapáson.

Először nyert a szezonban a Tamba Bay Lightning, amely hosszabbításban gyűrte le a vendég Atlanta Thrasherst. Ezzel egyben megszerezte első sikerét a csapat élén az új vezetőedző, Barry Melrose, aki ezt megelőzően 1995-ben a Los Angeles Kings trénereként ült győztes csapat kispadján az NHL-ben. A szakember 13 éven keresztül az ESPN televízió szakkomentátoraként tevékenykedett. A keddi mérkőzésen Vincent Lecavalier ütötte a meccset eldöntő gólt.

Hosszú rossz sorozatot tört meg a Calgary Flames is, amely 1999 után először nyert a Washington Capitals ellen. A fővárosiak a mostani idényben most veszítettek első alkalommal a rendes játékidőben. A vendégek gólszerzője Szergej Fjodorov volt, aki 473. NHL-találatát érte el, s ezzel utolérte Alekszandr Mogilnijt a liga eddigi legeredményesebb orosz játékosát.

Hatodik meccsén ötödik győzelmét aratta a Buffalo. A Sabres szétlövésben győzte le a Boston Bruinst.

Eredmények:
Buffalo Sabres - Boston Bruins 3-2 - szétlövés után
Toronto Maple Leafs - Anaheim Ducks 2-3 - szétlövés után
Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks 4-2
Tampa Bay Lightning - Atlanta Thrashers 3-2 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Washington Capitals 2-1

* * *

Elképzelhető, hogy még egy NHL-es hokicsapata lesz Torontónak - írta a kanadai hírügynökség (CP). "Miért ne lehetne még egy klub a sportág szempontjából a legnagyobb piacnak" - jegyezte meg az NHL egyik, névtelenséget kérő vezetője a tárgyalások megkezdése után.

Az NHL-ben New Yorknak (Rangers és Islanders), valamint Los Angelesnek, illetve szűk vonzáskörzetének (Kings és Anaheim Ducks) van két együttese.