Vágólapra másolva!
Női kapus vett részt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) bajnoki címre törő Montreal Canadiens edzésén. A kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok Kim St-Pierre azért kapott meghívást, mert a patinás klub elsőszámú hálóőre, Carey Price beteg.

A Kanadai Hírügynökség (CP) beszámolója szerint az NHL-es sztárok szemmel láthatóan visszafogták magukat, amikor nagy erejű lövésekre készültek. "Így is nagy élmény volt, megfizethetetlen. Az álmom volt, hogy egyszer az NHL-ben szerepelhessek, de erről le kell mondanom" - nyilatkozta a 29 éves St-Pierre, az első nő, aki jégre léphetett a 100 éves klub tréningjén.

A hálóőr a 2003/04-es idényben az egyetemi bajnokságban már védett férfi csapatban. Guy Carbonneau, a Canadiens vezetőedzője jelezte: ha megint szükség lesz rá, akkor nyugodt szívvel hívja majd St-Pierre-t.

* * *

Megszerezte első győzelmét az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a mezőny eddigi egyetlen nyeretlen tagja, a Philadelphia Flyers, amely a legutóbbi játéknapon a New Jersey Devils otthonában tudott diadalmaskodni.

A címvédő Detroit Red Wings hazai környezetben nyert az Atlanta Thrashers ellen.

Eredmények:
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3-6
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 1-3
Ottawa Senators - Anaheim Ducks 3-4
Detroit Red Wings - Atlanta Thrashers 5-3
Florida Panthers - San Jose Sharks 4-3
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 0-4