Vágólapra másolva!
A Budapest Bank férfikézilabda liga rangadóján a címvédő MKB Veszprém szinte végig vezetve 30-26-os győzelmet aratott a nagy rivális Pick-Szeged otthonában.

Budapest Bank férfikézilabda liga:
Pick-Szeged - MKB Veszprém 26-30 (12-16)
Szeged, 3000 néző
v.: Herczeg, Südi
gól: Osmajic 9, Krivokapic 6, Vadkerti 5, Simon 2, Ghionea 1, Herbert 1, Katzirz 1, Vancsics 1, illetve Cozma 7, Eklemovics 5, Ilyés 4, Iváncsik G. 4, Vujin 3, Korazija 3, Pérez 3, Gulyás 1.
kiállítások: 12, illetve 12 perc
hétméteresek: 5/4, illetve 3/2

A két BL-csapat rangadóját a Szeged várta nehezebb helyzetből, a Tisza-partiaknál ugyanis Andjelkovic, Laluska, Nenadic és Stamate is hiányzott sérülés miatt, így kevés minőségi cseréje volt Vladan Matics edzőnek. A kezdődobást Szeged egyik büszkesége, a Pekingben az első magyar aranyérmet szerző Vajda Attila végezte el.

Vadkerti indításból lőtt gólt, így hazai góllal kezdődött a meccs, de az egykori szegedi, Ilyés átlövésből válaszolt. 3-3-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán kezdett meglépni a Veszprém, amelyben Eklemovics remekül irányított, és a gólokat is lőtte. 6-3-as veszprémi vezetésnél Matics időt kért, és Puljezevicset Marjanac váltotta a kapuban, aki egyből bravúrokkal mutatkozott be, egy akción belül három lövést is hárított.

Az általában a védekezésben jeleskedő Osmajic támadásban is vezére volt a Szegednek, góljaival közelebb hozta csapatát, de a túloldalon Eklemovics és Korazija tett arról, hogy ne fogyjon el a veszprémi előny. Osmajic lövéseit továbbra sem tudta olvasni Peric, és amikor a kapuba visszatérő Puljezevics kivédte Vujin hetesét, ismét feléledtek a szegedi remények. Eklemovics, Cozma és Pérez góljaival azonban négygólosra duzzadt a bakonyi fór, így félidőben 16-12-re vezetett Mocsai Lajos együttese.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pKls8g4PPudrb86I
Így látták a főszereplők


A szünet után is a címvédő kezdett jobban, a fiatal Simon révén csak a negyedik perc végén szerezte első gólját a házigazda. Eklemovics, Cozma és a sérülése után visszatérő Iváncsik Gergő vezérletével tartotta az első félidőben megszerzett előnyét az MKB, bár hazai oldalról Osmajic és Vadkerti is mindent megtett, hogy szoros legyen a végjáték.

25-18-as veszprémi vezetésnél Matics mester időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, de ekkor már ő is érezte, hogy elúszni látszik a meccs, mert azt kérte játékosaitól, hogy a hajrában faragjanak a hétgólos hátrányból. Marjanac ismét visszakerült a szegedi kapuba, és a jó formában játszó Vadkerti góljai után 28-24-nél még bíztak a pontszerzésben a hazai hívek.

Forrás: MTI

Veszprémi öröm a szegedi csarnokban

Iváncsik Gergő azonban lelohasztotta a szegedi reményeket, az utolsó percekben már nem volt kérdés, hogy 2005 áprilisa után ismét győzelemmel távozik a veszprém Szegedről, amely végül 30-26-ra nyert a nagy rivális oroszlánbarlangjában egy színvonalas, és sportszerű csatában.

A női NB I-ben:
Pikker-Pécsi EAC - Dunaferr 26-33 (18-18)