Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém fölényes győzelmet aratott a vendég ukrán Zaporizzsja ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

Férfi BL, F csoport, 4. forduló:
MKB Veszprém - Zaporizzsja (ukrán) 33-22 (16-12)
Veszprém, 4500 néző
v.: Kubica, Milosevic (horvát)
gól: Vujin 8, Ilyés 8, Pérez 5, Iváncsik T. 4, Iváncsik G. 3, Cozma 2, Markovics 2, Sesum 1, illetve Burka 5, E. Gurkovszkij 5, Pedan 3, Konsztantinov 2, Petricsko 2, P. Gurkovszkij 2, Onofrijenko 1, Gancsev 1, Osztrusko 1

A két csapat október 11-én Ukrajnában találkozott egymással, akkor 32-25-re nyert a magyar bajnok, amely a legutóbbi fordulóban váratlanul botlott az izlandi Haukar Hafnarfjördur otthonában.

Jól kezdett a hazai együttes, a vendégek nem tudtak mit kezdeni a veszprémi "nehéz tüzérekkel", főként Vujin és Ilyés volt elemében. A szünet előtt kissé megtorpant Mocsai Lajos legénysége, de így is négygólos előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően megpróbált kapaszkodni az ukrán alakulat, de főként Peric bravúrjainak köszönhetően meghiúsult a kísérlet. Ez erőt adott a Veszprémnek, fokozatosan elhúzott a hazai gárda, s az 51. percben, Perez gólját követően jöhetett a hazai közönség "szokásos rászámolása", jelezve, hogy megvan a tízgólos különbség.

A hajrában Mocsai Lajos azoknak is lehetőséget adhatott, akik többnyire csak a kispadon kapnak helyet. A Veszprém jövő vasárnap a német Flensburg-Handewitt vendége lesz a csoport rangadóján.

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője: "Mindenkit óvtam attól, hogy az ukránokat lenézze. Sokat hibáztunk a meccs közepén, belehibáztunk, ezt nehezen vészeltük át. A sikert egyértelműen Perics jó teljesítménye és a támadójáték hozta meg."

A csoport másik mérkőzésén a német Flensburg magabiztosan nyert az izlandi Haukar Hafnarfjördur otthonában

Eredmény:
Haukar Hafnarfjördur (izlandi) - Flensburg-Handewitt (német) 25-34 (15-14)

A csoport állása: 1. Flensburg-Handewitt 6 pont (135-103), 2. MKB Veszprém 6 (120-102), 3. Haukar Hafnarfjördur 4, 4. Zaporizzsja 0