Vágólapra másolva!
A vízilabda Euroliga és LEN-kupa budapesti sorsolását felvezető szombati gálán a magyar pólósok több gólt szereztek, mint a montenegróiak, a Domino Honvéd mégis 10-8-ra kikapott a Primorac Kotortól. Az együtt háromszor eredményes Kiss Gergely és Steinmetz Ádám ugyanis már vendégeket erősíti. A Kőér utcai uszodában a házigazda számára némi vigaszt jelentett, hogy a hazai női Szuperkupáért a Honvéd lányai 11-7-re legyőzték a Dunaújvárosi Főiskolát.

A gála első mérkőzésén a női Szuperkupáért a bajnoki címvédő Domino Honvéd együttese a Dunaújvárosi Főiskola ellen szállt vízbe, amely ugyan a tavalyi ob-n csak a harmadik helyen zárt, de az ezüstérmes OSC időközben megszűnt... Györe Lajos együttesének a dunaújvárosiakkal szemben bizony volt miért törlesztenie, mert az idei bajnokság első rangadóján, október 11-én a Kőér utcában váratlan vereséget szenvedett vidéki ellenlábasától. A Honvéd akkor remekül kezdett, 4-0-ra elhúzott, majd 6-1-re és 9-4-re is vezetett, mégis kikapott 12-11-re.

A Honvédból Horváth Patrícia, Valkai Ágnes, Kisteleki Dóra, Györe Anett, Takács Orsolya és Zantleitner Krisztina, a Dunaújvárosból pedig Sós Ildikó, Primász Ágnes és Brávik Fruzsina is játszott az olimpián, így a Pekingben negyedik helyezett válogatottunk majdnem háromnegyed része vízbe ugrott a Szuperkupáért. S a találkozó éppen úgy indult, mint a szűk egy hónappal ezelőtti. A Honvéd 4-0-ra, sőt 6-0-ra is meglépett, most is volt 6-1, sőt 9-4 is az állás.

Főleg Kisteleki és Györe szórta a gólokat, miközben a dunaújvárosiak többnyire a kaput sem találták el, vagy a kapufát forgácsolták. És most a hajrára sem támadtak fel annyira, hogy legalább szorossá tegyék a mérkőzést; a Honvéd 11-7-es győzelemmel szerezte meg a Szuperkupát. A találkozó legjobbjának a helyszínen sms-ben szavazó nézők a négy gólig jutott Kisteleki Dórát választották.

Közben szép számban gyülekezett közönség, s mire a fő meccsre a parton felsorakozott a Domino Honvéd és a montenegrói Primorac Kotor férfi csapata, gyakorlatilag telt ház volt, közel ezren szorongtak a lelátókon. Köztük háromszoros olimpiai ezüstérmes és világbajnok úszónk, Cseh László már a női meccset is árgus szemekkel és egy professzionális fényképezőgéppel a kezében figyelte. Mint elmondta, beiratkozott egy fotós iskolába, és most éppen sportfotókat kell készítenie.

Forrás: [origo]

A Honvéd és a Kotor találkozója ehhez tökéletes terep volt, hiszen a tét nélküli slágermeccsen a két csapat hat olimpiai bajnokot vonultatott fel: a hazaiak Gergely Istvánt, Molnár Tamást, Vári Attilát és Székely Bulcsút, míg a vendégek Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot. S nem mellékesen a Kotor együttesének tagja az Európa-bajnoki címvédő montenegrói válogatottból Zdravko Radics, Drasko Brguljan, Vjekoszlav Paszkovics és Mladjan Janovics is.

A mérkőzés három magyar góllal indult, Molnár és Székely is beköszönt a vendégeknek, akiktől Kiss Gergely válaszolt. Az első negyed után 3-1-re vezetett a Honvéd, a félidőre azonban 4-4-re kiegyenlített a Kotor, majd a harmadik negyedben el is húzott. Ezt a játékrészt 4-1-re nyerték a montenegróiak, és Steinmetz is eredményes volt tőlük, ő szerezte a nyolcadik vendéggólt. A kilencediket pedig a negyedik játékrész elején a tavaly még honvédos Kiss, aki közelről fineszesen bokszolta be a labdát Gergely kapujába.

Amikor már 10-5-re vezetett a Kotor, kezdett kínossá válni a dolog, de Paján Viktor szépített, majd Molnár két büntetőt is értékesített, s még két és fél perc hátra volt a találkozóból. Ám a Honvéd-szurkolók hiába reménykedtek, nem történt "csoda". Sőt, több gól sem esett, a Primorac Kotor 10-8-ra győzött, némileg "elrontva" ezzel a gálát. A találkozó legjobbja azonban legalább magyar játékos lett, a kétgólos Kiss Gergely.

Eredmények, magyar női Szuperkupa:
Domino Honvéd - Dunaújvárosi Főiskola-ELCO 11-7 (3-0, 4-3, 3-2, 1-2)

férfi gálamérkőzés:
Domino Honvéd - Primorac Kotor (montenegrói) 8-10 (3-1, 1-3, 1-4, 3-2)