Társoldalunk:

Összekerült a Vasas és az Eger az Euroligában

2008.11.09. 13:52

A férfivízilabda-csapatok Euroligájában a legjobb 16 között összekerült a Vasas az Egerrel, miután a két magyar együttest ugyanabba a négyesbe sorsolták vasárnap Budapesten.

Ugyanakkor viszonylag könnyű ellenfeleket kaptak a magyar csapatok a LEN-kupában, ahol a 8 közé jutásért a Honvéd a görög Vuliagmenivel vív meg oda-vissza alapon, míg az egyenes kieséses szakasz másik hazai érintettje, a Szeged a montenegrói Cattaróval csap össze.

Az európai szövetség (LEN) teljes vezérkarának részvételével lezajlott eseményen először a LEN-kupa legjobb 16 csapatát osztották párokba, és a "varázsgömbökből" előbukkanó csapatnevek egyértelműen a "jobbak" közül valók, bár Kásás Zoltán, a szegediek vezetőedzője óvott az "előörömtől".

"A nagyon erős Kotor második csapata a rivális, amely azonban cseppet sem gyenge, sőt! A Cattaróban horvát válogatottak pólóznak, de szerb és spanyol légiósai is vannak, szóval az egyik legkomolyabb ellenfelet kaptuk!"

A Honvéd háza táján felszabadultabbnak tűntek a szakvezetők. Vad Lajos vezetőedző afféle közös véleményt fogalmazott meg, amikor ezt mondta: "Nem húztunk rosszat, ezt a csapatot, a görög Vuliagmenit kaptuk, hát ezt kell megverni!"

Az euroligásoknál érthető bosszankodást lehetett érzékelni, amikor kiderült, hogy ismét sikerült egyazon kvartettbe "belehúzni" a magyar együtteseket.

"A Vasast egyszerűen ki kéne venni az Euroligából, és nem lenne semmi gond! - reagált mérges-ironikus stílusban Gerendás György, az egriek vezetőedzője. "A Vasassal két éve is együtt voltunk, az angyalföldiek tavaly a Honvéddal, az idén megint velünk kerültek össze, szóval bosszantó..."

Földi László, a Vasas vezetőedzője se volt boldog, hogy megint honfitársakkal kell versengeni a nyolc közé jutásért:    "Különös hagyományt folytatunk, az biztos, jó lenne, ha nem ismétlődne évről évre ugyanaz. Mindenesetre van még a miénknél is nehezebb négyes, amellett reméljük, hogy úgy sikerül majd tavasszal lezárni a csoportmeccseket, hogy abból a magyar vízilabda egésze profitál, s persze sikerül továbbjutnunk a negyeddöntőbe, mert ez a cél."

A magyar érdekeltségű párok, illetve az Euroliga-kvartett: 
LEN-kupa, a 8 közé jutásért:
Domino Honvéd - Vuliagmeni (görög)
Cattaro (montenegrói) - Szeged-Beton VE

A párharc első meccseit november 22-én vagy 23-án játsszák, a visszavágót december 13-án vagy 14-én.

Euroliga, 16-os főtábla, D csoport:
TEVA-VasasPlaket, Partizan Beograd (szerb), CN Marseille (francia), ZF-Eger

A négyesen belül mindenki találkozik mindenkivel, s az első kettő jut tovább a nyolc közé. A forgatókönyv szerint az első körben - november 22-én vagy 23-án - Eger-Vasas "házirangadót" rendeznek, s az utolsó fordulóban - márciusban - lesz majd a Vasas-Eger mérkőzés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK