Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán, óriási küzdelemben legyőzte a legutóbb ezüstérmes cseh Brno együttesét a nőikosárlabda Euroliga 5. fordulójában.

eredmény, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - Brno (cseh) 68-65 (22-22, 12-12, 15-10, 19-21)
a magyar csapat legjobb dobói:
MacLeod 17, Milovanovic 13, Horti 12, Eördögh 9

A házigazdákhoz hasonlóan 2/2-es mérlegnél tartó Brnóban két magyar légiós is köszöntötte a másfél ezres soproni közönséget: Béres Tímea tavaly, a válogatott Fegyverneky Zsófia pedig idén nyáron szerződött a 2006-ban Euroliga-aranyérmes elitalakulathoz.

A jó hazai kezdést hamarosan a csehek első számú pontgyárosa, Eva Viteckova kosarai feledtették, az Európa-bajnok kiválóság 8 pontig jutott a nyitónegyedben.

Székely Norbert remekül lepattanózó együttese a 10. percben vette át ismét a vezetést (20-19), ám a folytatásban megint csak futhatott az eredmény után. A nagyszünetig főként Kathleen MacLeod és Horti Dóra találataival tartotta magát a magyar bajnok, félidőben újfent döntetlen volt az állás (34-34).

A fordulást követően maradt a kiélezett küzdelem, az ellenfél folyamatosan 3-4 pontos előnyben volt, csakhogy a Sopron nem hagyta magát, és 41-44 után - MacLeod és Amber Holt triplái révén - egy 8-0-s rohammal megfordította a meccset. A 49-44-ről induló zárószakaszban a brnóiak 4 pontra felzárkóztak, ám jött Jelena Milovanovic, s neki köszönhetően, 2:45 perccel a vége előtt 65-57-et mutatott az eredményjelző.

A fantasztikusan dobó, fáradhatatlan MacLeod az utolsó percre is hagyott egy triplát, így a zöld-sárgák bravúrgyőzelmet arattak. A túloldalon Béres 6, Fegyverneky pedig 2 ponttal zárt.

A lefújást követően a meccs során többször is feldúltan reklamáló brnóiak jelezték, hogy megóvják a mérkőzést, mivel a játékvezetők kétszer is a kárukra tévedtek. Először rosszul fújtak be egy palánk alatti 3 másodpercet, másodszor pedig egy időkérés után - a csehek szerint tévedésből - a Sopronnak adták a labdát.

A Sopron egy hét múlva a lett Rigát fogadja.

Székely Norbert vezetőedző: "39 és fél percig a mi akaratunk érvényesült, rendkívüli akarattal küzdöttünk, mindig akadt valaki, aki átlendítette a többieket a holtponton. Csapatként nyertünk, mi diktáltuk a tempót, ráadásul lepattanózásban is jobbak voltunk. Gratulálok a lányoknak és a közönségnek is."