Társoldalunk:

Elmeszelték az Alba Volán durva légiósait

2008.11.19. 13:46

Az Erste Bank Eishockey Liga fegyelmi bizottsága kedden összeült, hogy megtárgyalja a vasárnapi, Salzburg elleni jégkorong-mérkőzésen véglegesen kiállított játékosok játékosok ügyét.

A vasárnapi, Salzburg elleni  mérkőzés 51. percében Ryan Bonni brutálisan letaglózta ellenfelét, a játékvezető pedig habozás nélkül 5 perc, plusz automatikus végleges fegyelmi büntetéssel leparancsolta a pályáról sérülésveszélyes megmozdulást bemutató hátvédet.

A hajrában Derek Couture először palánkra lökte a vele szemben helyezkedő védőt, majd verekedésbe bonyolódott.

Nézze meg Couture szabálytalanságát!


Az Alba Volán hivatalos honlapja szerint a fegyelmi bizottság előtt a vétkes játékosok, illetve a klubok képviselői nem jelenhettek meg, az ötfős testület zárt ülésen határozott. A tagok alaposan áttanulmányozták a találkozó videófelvételét, átolvasták a két klub és a játékvezetők írásban benyújtott véleményét, majd meghozták döntésüket, amely ellen fellebbezésnek helye nincs.

Ez alapján az Alba Volán hátvédje, Ryan Bonni 16 mérkőzésre, míg Derek Couture 12 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A Red Bull Salzburg játékosa, Matthias Trattnig hat mérkőzésen nem játszhat, emellett rendezési hiányosságok miatt az Alba Volánt 2500 eurós pénzbírsággal sújtották.

Bonni gáncsolása sem piskóta:


"A két játékost nem azért szerződtettük, hogy így vétessék észre magukat. A klubvezetés a napokban dönt arról, hogy mi legyen a sorsuk. A fegyelmi bizottság ítélete ellen nem lehet fellebbezni" - jegyezte meg id. Ocskay Gábor szakosztályvezető.

Hozzátette: az EBEL szabályzata alapján a két légiós a speciális pontrendszer alapján 4-4 pontot ér, és az Alba Volán most nem 60, hanem 52, illetve december 19 után 56 "pontnyi" hokist nevezhet egy adott összecsapásra.

Az Alba Volán jelenleg hetedik a tízcsapatos osztrák ligában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK