Vágólapra másolva!
Bejutott a férfikézilabda-Bajnokok Ligája 16-os középdöntőjébe az MKB Veszprém, miután az utolsó csoportmérkőzésén legyőzte a vendég izlandi Haukar Hafnarfjördurt.

Férfi BL, F csoport, 6. (utolsó) forduló:
MKB Veszprém - Haukar Hafnarfjördur (izlandi) 34-25 (16-12)

A magyar bajnoknak pontot kellett szereznie riválisa ellen, máskülönben, csoportharmadikként - a Szegedhez hasonlóan - átkerült volna a KEK nyolcaddöntőjébe.

Rövid ideig kis különbséggel vezettek a hazaiak, ám jól tartotta magát az izlandi együttes, amely negyedóra után egyenlített is (7-7). Időkérés után sorozatban háromszor talált be a Veszprém, majd ezt az előnyét a szünetig tovább hizlalta.

A folytatásban sem volt gond, biztosan vezetett a magyar alakulat, a 47. percben már 26-19 volt az állás - főleg az elnyűhetetlen Perez szállította a gólokat. A végjátékban már a közönség maximális kiszolgálásával törődött a Veszprém.

A kvartett másik mérkőzésén:
Zaporizzsja (ukrán) - Flensburg-Handewitt (német) 26-27 (16-15)

A végeredmény:
1. Flensburg-Handewitt 10 pont
2. Veszprém 8
3. Hafnarfjördur 4
4. Zaporizzsja 2

A Flensburg és a Veszprém bejutott a 16-os középdöntőbe, és vitte magával az egymás elleni két eredményt (Veszprém-Flensburg 29-28, Flensburg-Veszprém 32-29).

H csoport:
Wisla Plock (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 23-37 (9-20)
HC Zagreb (horvát) - Pick Szeged 29-25 (14-14)

A két, erősen tartalékos együttes csatáját jobban kezdte a Zagreb, ám 5-3 után a vendégek sorozatban négyszer betaláltak. A hazaiak is felpörögtek, visszavették a vezetést, de Ghionea vezérletével a Szeged sem hagyta magát. Így lett a szünetre döntetlen.

A fordulást követően a Szeged az "öltözőben maradt", öt percig nem dobott gólt. Majd amikor végre betalált, mindjárt kihagyott két büntetőt. Állandósult a horvátok két-három gólos előnye, azután viszont Katzirz belelendült, ennek nyomán pedig a 48. percben 21-21-re módosult az állás.

A végjátékot viszont nem bírta a Szeged, így vereséggel búcsúzott a legrangosabb európai kupától.

A végeredmény:
1. Rhein-Neckar Löwen 10 pont
2. Zagreb 10
3. Szeged 4
4. Plock 0

A német és a horvát csapat felkerült a 16-os BL-főtáblára, a Szeged átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe, míg a lengyel együttes búcsúzott az európai porondtól.