Vágólapra másolva!
Egy hete csodát láthatott a német közönség: második agyműtétjét követően ismét jégre korcsolyázott, és hét perc erejéig védett is Robert Müller, a Kölner Haie jégkorongcsapatának válogatott hálóőre. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő 28 éves kapus a Nürnberg Ice Tigers ellen 5-1-re megnyert vasárnapi bajnokin szerepelt ismét klubcsapatában, a hazai közönség felállva, tombolva köszöntötte.

"Elmondhatatlan köszönettel tartozom Clayton Beddoes edzőnek. Megmutatta, milyen nagyszerű ember is valójában" - jelentette ki a kapus, akinél a 2006-os amiens-i divízió I-es világbajnokság után diagnosztizálták az agytumort. Első műtétjét követően 83 nappal tért vissza a jégre.

A 14 ezer kölni szurkoló a mérkőzés során többször skandálta Müller nevét, aki végül a hajrában léphetett jégre. "Alig láttunk a könnyektől, olyan érzelmes pillanat volt. Ez a srác nem akárki, róla könyvet kellene írni" - idézte fel a mérkőzésen történeteket Andreas Renz, a német válogatott játékosa.

"Ez csak egy lépés volt a normális élet felé vezető úton. Számomra az a legnagyobb pillanat, ha jégkorongozhatok" - nyilatkozta a kapus, aki elérzékenyülten tette hozzá, sajnos gyermekei nem láthatták élőben a pillanatot, egyéves kisfia ugyanis betegen feküdt otthon.

"Maximalista vagyok. Ha hibázom, várom a kritikát. Ha jól teljesítek, örülök a dicséretnek" - véli. Magánéletéről viszont nem beszél a nyilvánosság előtt. "Sohasem beszélek az érzéseimről, a betegségemről, mert ez nem változtatja meg a diagnózist. Az, hogy ismét játszom, csakis a szívemnek köszönhető. Imádom a jégkorongot, ez tart életben. Szeretnék még sok mérkőzést játszani, visszatérni a jégre újra és újra."


Beddoes elmondta, ő még számol kapusával. "Arra nem képes, hogy teljes mérkőzésen védjen, de amikor csak lehet, lehetőséget adok neki" - mondta. Igaz, komoly csatát még nem bízna rá, a csütörtöki, Düsseldorf elleni bajnokin például nem állította csatasorba.

Müller mellett a másik ismert eset Phil Kesselé volt. A Boston Bruins 21 éves játékosa 2006. decemberében esett át műtéten, a rákos daganat eltávolítása után egy hónappal, mindössze 11 mérkőzést kihagyva tért vissza a jégre. Azóta is jó egészségnek örvend...