Vágólapra másolva!
A vendég angyalföldi alakulat nyerte a férfivízilabda-Euroliga 16 csapatos főtábláján egy csoportba került két magyar együttes, az Eger és a Vasas nyitókörös csatáját.

Eredmény, Euroliga, főtábla, D csoport, 1. forduló:
ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 7-9 (1-3, 3-3, 1-2, 2-1)
góldobók:
Nyéki 2, Varga II. Zs., Bárány, Feltham, Decker, Hegedűs 1-1, illetve Hosnyánszky, Katonás, Kis 2-2, Steinmetz, Kovács, Kállay 1-1

A "magyar" kvartettben a honi kupagyőztes hazaiak és a bajnoki címvédő vendégek első randevújáról hiányzott az Eger háromszoros olimpiai bajnok szuperlövője, Biros Péter, az Év pólósa, aki a lelátóról figyelte társait.

Sok öröme azonban sem neki, sem a mintegy háromezer egri nézőnek nem lehetett az elején, hiszen a Vasas 2-0-ra, majd 4-1-re elhúzott. Aztán 4-3-nál akár már egyenlíthetett is volna a hevesi alakulat, ám nem élt a lehetőséggel, a másodszor is eredményes pekingi olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert pedig 5-3-ra alakította az állást, félidőben pedig 6-4-es angyalföldi vezetést mutatott az eredményjelző.

A folytatásban 7-4, majd 8-5 következett, s bár a külföldi bírók némely ítélete borzolta a hazai szurkolók idegeit, a lényegről - hogy tudniillik az Eger nem lőtt gólt, a Vasas pedig jól is védekezett - nem a bírók tehettek.

Szűk öt perccel a vége előtt Hegedűs Gábor még visszahozta a hazai reményeket, ám rögtön jött a válasz: Kis Gábor, az erre az idényre a Vasashoz éppen Egerből átigazolt olimpiai aranyérmes center megelőzte a kapujából kimozduló, háromszoros ötkarikás győztes Szécsi Zoltánt (6-9).

Ezzel el is dőlt a mérkőzés, bár Nyéki Balázs még betalált, s kozmetikázta kissé a végeredményt, a lényegen nem változtatott: a Vasas kezdte győzelemmel szereplését az Euroliga főtábláján.

A csoport másik mérkőzésén:
Partizan Beograd (szerb) - CN Marseille (francia) 22-5 (6-0, 7-1, 4-3, 5-1)