Vágólapra másolva!
Kedden a tatai edzőtáborban a magyar női- és férfikézilabda-válogatott nyilvános edzésére és közös sajtótájékoztatójára kerül sor. A női válogatott számára a tét nagyobb, Imre Vilmos szövetségi kapitány ekkor hirdeti ki 16-os Eb-keretét. Klubszinten négy magyar férficsapat várja az európai kupák bécsi sorsolását.

"Senkit sem szeretnék kétségek között tartani, így a horvátok elleni, vasárnapi zárómérkőzés után megnevezem az utazó 16 játékost. Kedden már a szűk Eb-csapattal folytatjuk a felkészülést Tatán" - nyilatkozta csütörtökön az [origo]-nak Imre Vilmos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Nos, a hírek szerint a szakvezető a csapatnak már be is jelentette, ki az a 16 játékos, aki utazik a macedóniai kontinensviadalra, ám a nagyközönség elé csak a keddi, tatai sajtótájékoztatón tárja elképzelését.

Információink szerint a kapitány három kapussal utazik a világversenyre, azaz Pálinger Katalin mellett Herr Orsolya és Pastrovics Melinda is tagja lesz az utazó csapatnak, s végül a jobbszélső Csáki Viktória mellett egy másik debreceni, a beállós Szabó Valéria marad itthon.

A várható magyar Eb-keret:
Kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum)
Balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr)
Balátlövők: Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Bulath Anita (Podravka Koprivnica)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC)
Jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony)
Jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers)
Beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC), Balogh Barbara (Dunaferr)

Kedden nemzetközi kupasorsolásra is sor kerül. A Bajnokok Ligája 16-os középdöntőjébe a magyarok közül az MKB Veszprém jutott be, mégpedig a német Flensburg-Handewitt mögött
csoportmásodikként. A magyar bajnok a hazai 29-28-as győzelmet és a flensburgi 32-29-es vereséget viszi magával, marad a Flensburggal azonos kvartettben, de a két együttes már nem játszik egymással.

A kiírás értelmében azonos országbeli csoportelsőket nem sorsolnak össze, így a Kiel (a spanyol Barcelonával), a Hamburg (a dán FC Köbenhavnnal) és a Rhein-Neckar Löwen (a horvát HC Zagrebbel) nem juthat a veszprémieknek.

A középdöntőben négy négyes csoport lesz, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe, amelynek sorsolása március 10-én lesz.

A 16-os tábla mérkőzésnapjai:
1. forduló: február 11. és 15. között
2. forduló: február 18. és 22. között
3. forduló: február 25. és március 1. között
4. forduló: március 4. és 8. között

A BL-csoportharmadikok (a Pick Szeged, a svéd Hammarby, a bosnyák Boszna Szarajevo, a macedón Metalurg Szkopje, a szlovák Tatran Presov, a román Steaua Bucuresti, az izlandi Haukar Hafnarfjördur és a svájci Amicitia Zürich) átkerültek a KEK nyolcaddöntőjébe, többek között a PLER-t kiejtő Dunaferr társaságába.

Az EHF-kupában a DKSE Airport-Debrecen várhatja a legjobb 16 keddi sorsolását, a Komló kiesett.

Utóbbi két sorozatban az első mérkőzéseket február 14-én vagy 15-én, a visszavágókat 21-én vagy 22-én rendezik.