Vágólapra másolva!
Görögország elleni idegenbeli (27-21), majd a horvátok felett aratott hazai sikert (30-28) követően a magyar férfikézilabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn Finnországban lépett pályára. Hajdu János szövetségi kapitány együttese 34-21-re győzött, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját.

Eredmény, férfi Eb-selejtező:
Finnország - Magyarország 21-34 (9-15)
Vantaa, 500 néző
v.: Mazeika, Gatelis (litvánok)
gól: Kangas 9, Tamminen 5, Sillanpää 4, J. Karlsson 2, Stenius 1, illetve Putics 8/3, Császár 6, Iváncsik G. 4, Ilyés 4, Iváncsik T. 3, Mocsai 2, Gál 2, Törő 2, Gulyás 1, Grebenár 1, Zubai 1
hetes: 1/0, illetve 3/3
kiállítás: 6, illetve 6 perc

Hajdu János kapitány sérülés miatt nem számíthatott Puljezevics Nenad, Nagy László és Eklemovics Nikola játékára, helyettük Mikler Roland, Vadkerti Attila és Harsányi Gergely került az utazó keretbe.

A két csapat korábban hat alkalommal mérkőzött meg egymással, négy magyar siker mellett kétszer a finnek is győzni tudtak. Az utolsó egymás elleni mérkőzés tíz éve volt, akkor Cegléden vb-selejtezőn 30-21-re győztek a magyarok.

Szinte üres lelátók előtt, nehezen indult a mérkőzés, a 10. percben Sillanpää révén 4-3-ra még a finnek vezettek. Nem tudott mit kezdeni az együttes a nyitottabb védekezéssel, az 5+1 egyáltalán nem ízlett Ilyéséknek.

Fazekas jól védett, Iváncsik Tamás kiválóan használta ki gyorsaságát, harmadik gólját követően Putics is magabiztosan lőtte az első büntetőt, így a 19. percre kettőre nőtt a magyarok előnye (6-8).

Az első finn kiállítást Iváncsik Gergő és Ilyés használta ki (6-10). A 23. percben Hajdu János kért időt, "Megvan, gyerekek!" kijelentésével nem lehetett vitatkozni, a csapat a félidőt hatgólos előnnyel zárta, csupán Kangast nem lehetett tartani, ő öt találatig jutott 30 perc alatt.

A második játékrészt Ilyés bombája vezette be, erre két perc alatt Tamminen kétszer, J. Karlsson és Kangas egyszer-egyszer válaszolt (13-16), s a 34. perc elejére ismét szoros lett az összecsapás. Újabb három perc kellett a rend helyrepofozására, Iváncsik Gergő, Ilyés és Törő gyorsan visszaállította a hatgólos különbséget (13-19).

Kellett a kijózanító finn rajt, mert ez alaposan felpaprikázta együttesünket, a 43. percben már 24-15-ös magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Császár bevarázsolt pár csodaszép gólt, Putics magabiztos hetesei mellett akciógólokat szerzett, a 34-21-es eredmény hűen tükrözte a csapatok közti különbséget.

A visszavágóra november 30-án vasárnap, 13.45-kor kerül sor Nyíregyházán.

A 4. csoport állása:
1. Magyarország 6 pont (3 mérkőzés)
2. Horvátország 2 (67-50) (2 mérkőzés)
3. Szlovákia 2 (28-27) (1 mérkőzés)
4. Görögország 2 (78-80) (3 mérkőzés)
5. Finnország 0 (3 mérkőzés)

Kuba ki, Izland be?
A horvát hírügynökségi értesülések szerint Kuba lemondta a januári férfikézilabda-vb-n való részvételt. A hírre a horvátok szövetségi kapitánya, Lino Cervar rosszul reagált, hiszen a csoportban Svédország, Spanyolország, Dél-Korea, Kuba és Kuvait szerepel, ám a helyi lapok szerint a kubaiak helyére a tartalék Izland lépne. A kezi.hu szerint Ekke Hoffman IHF-igazgató cáfolta az Izlandról megjelent információt, arról arról nem nyilatkozott, hogyan oldja meg az IHF a visszalépés után kialakult helyzetet.