Vágólapra másolva!
Hét mérkőzés óta veretlen odahaza a Washington az NHL-ben, amely a legutóbbi játéknapon a Montrealt győzte le 3-0-ra. A győzelem különösen édes lehetett Bruce Boudreau és Jose Theodore számára, előbbi edzőként 50. diadalát aratta, utóbbi pedig korábbi csapata ellen védett hibátlanul. A Capitals három vereség után tudott ismét két pontot szerezni, az otthoni hetes veretlenségi sorozatra viszont a 2000/2001-es idény óta nem volt példa. A győzelem értékét növeli, hogy a fővárosiaktól olyan alapemberek hiányoztak, mint Alekszandr Szjomin, Mike Green, Szergej Fjodorov vagy Chris Clark.

eredmények:
Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 4-2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 2-3 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 1-0
Phoenix Coyotes - Colorado Avalanche 2-1
Washington Capitals - Montreal Canadiens 3-0
Atlanta Thrashers - Nashville Predators 3-4 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 4-3
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 5-3
Florida Panthers - New York Rangers 3-4 - szétlövés után
Dallas Stars - San Jose Sharks 2-6
Boston Bruins - New York Islanders 7-2

* * *

Megpróbálkozik a visszatéréssel Claude Lemieux négyszeres Stanley-kupa-győztes jégkorongozó. A 43 esztendős csatár az NHL éllovas San Jose Sharksszal kötött szerződést, amelynek értelmében egyelőre a tartalékegyüttesben szerepel majd.

Claude Lemieux - aki nem áll rokonságban a legendás Marióval - 1986-ban a Montreallal, 1995-ben és 2000-ben a New Jerseyvel, 1996-ban pedig a Coloradóval nyert Stanley-kupát. Az NHL-ben csupán nyolc hokis játszott eddig, aki három különböző klubbal lett bajnok.

2003 után Svácjban játszott, majd visszavonult, az előző idényben pedig Kínában légióskodott.