Vágólapra másolva!
Nagy csatában, hosszabbítás után nyert 9-8-ra, s lett így címét megvédve a 2008-as Magyar Kupa győztese az Eger férfivízilabda-csapata.

Magyar Kupa-döntő:
ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 9-8 (3-2, 2-1, 1-3, 1-1 - 2-0, 0-1) - hosszabbítás után
gól:
Hegedűs, Varga II. Zs., Bárány 2-2, Feltham, Hárai, Binder 1-1, illetve Varga Dénes 5, Kis G. 2, Kállay 1

Az egri Bitskey-uszodában rendezett fináléban jó hangulat, csaknem 2000 néző fogadta a két együttest, amely az idén sokadszor akaszkodott össze.

A legutóbbi bajnoki döntőt követően az idei Euroliga csoportmeccsein egy héttel ezelőtt találkoztak a felek. A formát tekintve a Földi László irányította angyalföldiek az egriek előtt járnak, ezt bizonyította az ob I őszi szezonja és a nemzetközi kupában vívott meccs is. A kupadöntő azonban más műfaj - derült ki a vasárnap déli összecsapáson is.

Az egrieknél a megszokott honi környezet mellett abban is bízhattak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter visszatérése plusz töltetet ad Gerendás György csapatának.

A kezdés előtt már óriási volt a hangzavar, mindkét szurkolótábor maximális erejű buzdítási fokozatra kapcsolt. Az első negyedben az Eger nyújtott jobb teljesítményt. Több dolga akadt Nagy Viktor kapusnak, háromszor nem is tudott hárítani. Hegedűs, Feltham és Hárai szép gólt szerzett. A Vasas első négy lövése nem találta el a kaput, de a folytatásban Varga Dénes belőtte Szécsi hálóját, 3-2-re szépítve.

A második negyedben Bárány centergóljára ismét Varga Dénestől érkezett a válasz, aki kettős emberelőnyből trükkös módon ejtette a labdát a hosszú sarokba. Hegedűs szép egyéni akció végén szélről védhetetlenül bombázott a kapuba. Katonás háromszor is lőtt, de egyszer sem célzott pontosan. Az Eger kétgólos előnnyel fordulhatott.

Nyéki Balázs háromra növelhette volna az előnyt, de ötméterese a kapufán csattant. Az ex-egri Kis Gábor centerből betalált, Binder bombájára ugyanő, s Varga Dénes is válaszolni tudott, így 6-6-os döntetlenről kezdődhetett a befejező játékrész. Az Eger ismét újított, Varga II. Zsolt bámulatos centergóllal megszerezte a vezetést. A 30. percben Binder kipontozódott, a szinte végig tarthatatlan Varga Dénes pedig ötödik gólját jegyezte, ismét egyenlő, 7-7 lett az állás. Elkeseredett küzdelemet láthatott a közönség az utolsó pillanatokban, ám egyik csapat sem tudta bevinni a győztes találatot.

A kétszer 3 perces hosszabbítás első felében megint az Eger tudott megújulni: Varga Zsolt szabaddobásból, majd Bárány Attila egy remekül megjátszott emberelőnyből talált Nagy Viktor hálójába. A ráadás második felében - miközben a hazaiak már a vízben ünnepeltek - Kállay találata nem osztott, nem szorzott, a címvédő Eger újfent elhódította a Magyar Kupát.

A 2008-as MK-győztes csapat tagjai: Bárány Attila, Biros Péter, Binder Szabolcs, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Aaron Feltham, Hegedűs Gábor, Hárai Balázs, Kiss Csaba, Nyéki Balázs, Petrovai Márton, Sántavy Máté, Szécsi Zoltán, Valics Bence, Varga II. Zsolt