Vágólapra másolva!
Valóságos mészárlást rendezett a Chicago az NHL legutóbbi játéknapján, a Fekete Sólymok már az első harmadban négy gólt ütöttek a Phoenixnek, majd a második játékrész elején nyolc perc alatt újabb három alkalommal találtak be, és végül 7-1-re nyertek. Ben Eager két góllal, Andrew Ladd négy gólpasszal vette ki a részét a sikerből, a Chicago 11 lövésből szerezte a hét gólt 28 perc leforgása alatt.

Miikka Kiprusoffnak 31 védés kellett pályafutása 29. kapott gól nélküli mérkőzéséhez, a Calgary ugyanis lenullázta a Rangerst. Pedig két harmad után 23-9 volt a kapuralövések aránya a New York-iak javára, de így is a Flames vezetett Jarome Iginla góljával. Az utolsó 20 perc elején David Moss gyorsan eldöntötte a két pont sorsát, a végén pedig Rene Bourque emberhátrányos góllal alakította ki a 3-0-s végeredményt.

Paul Maurice első győzelmét ünnepelhette, mióta átvette a Carolina irányítását, a Hurricanes a Washingtont nyomta le 3-1-re. Ray Whitney duplával járult hozzá a sikerhez, Eric Staal hét góltalan meccs után talált be újra, a Hurrikánok pedig öt zakót követően nyertek ismét otthon. Michael Leightonnak is kijárt a pacsikból, a kapus 38 lövést védett, köztük Alekszander Ovecskin büntetőjét.

Nem sokan hitték, hogy 4-1 után még izgulnia kell majd az Anaheimnek a Colombus ellen, de a vendégek 4-3-ra felzárkóztak, hogy aztán az egykoron a Fradiban is megfordult Rob Niedermayer eldöntse a meccset. A Kacsáknál Ryan Getzlaf kétszer volt eredményes, a leginkább vicces bajszáról és bunyóiról elhíresült George Parros pedig először szerzett egynél több pontot egy meccsen.

A Colorado lassan mumusa lesz a Vancouvernek, mivel egymás után nyolcadszor verte el a kanadai gárdát, az Avalanche úgy nyert, hogy a szétlövésben mind a három játékosa túljárt Cory Schneider eszén.

eredmények:
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 3-1
Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes 7-1
New York Rangers - Calgary Flames 0-3
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 5-4 - szétlövés után
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 5-3