Vágólapra másolva!
Kétgólos hátrányból felállva nyert a Buffalo a Pittsburgh ellen az NHL legutóbbi játéknapján, a győztes gólt az a Thomas Vanek szerezte, aki 20 találátával vezeti a mesterlövészek listáját. A Pingvinek nyolc emberelőnyből csak egyet váltottak gólra, márpedig ilyen mutatóval nem sok jóra számíthattak.

A gólpasszlistát vezető Jevgenyij Malkin ezúttal is kiszolgálta a társakat, két gólban is benne volt, Ruszlan Fedotyenko pedig két gólt szerzett, de most ez sem volt elég. Ne hallgassuk el Ryan Miller érdemeit se, a Buffalo kapusa az utolsó 40 percben 21 lövésből 20-at megfogott. A Pittsburgh 11 napon belül másodszor játszotta el ugyanazt a Buffalo ellen, két góllal vezetett, és mégis kikapott 4-3-ra.

B.J. Crombeen a legutóbbi mérkőzés előtt mindössze két gólt jegyzett eddigi 32 NHL-fellépése során, aztán a Nashville ellen 60 perc alatt túlszárnyalta az eddigi termést, ugyanis mesterhármassal segítette győzelemhez a Bluest.

A St. Louisnak amúgy is megy a Ragadozók ellen, mert a szezonbeli mindhárom találkozó a Blues sikerét hozta. A Nashville kapujában Pekka Rinne első vesztes meccsét regisztrálta az idényben, a finn hálóőr eddig hat győzelemmel állt.

A Tampa Bay sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el, ezúttal a Boston püfölte el a Lightningot, a Bocsok nagy formában vannak, hiszen zsinórben öt győzelmet számlalnak. A Bruins kevesebb mint 11 perc alatt lerendezte a meccset, mivel ekkorra háromgólos előnyt hozott össze. Ugyan 18 másodperccel a végső dudaszó előtt még 4-3-ra sikerült feljönnie a Tampának, P.J. Axelsson üres kapus gólja mindent eldöntött.

Forrás: Getty Images

Chara, a Boston kapitánya pacsizik a társakkal gólja után

Hosszabbításba torkollott az Ottawa-Florida csata, sőt, nem sok kellett, hogy büntetők döntsenek, de 9,1 másodperccel a túlóra vége előtt Stephen Weiss gondoskodott arról, hogy véget érjen a meccs. A Párducok nagyon jól menetelnek, utolsó nyolc meccsükből ötöt megnyertek, és két pontra megközelítették a dél-keleti csoport második helyén álló Carolinát.

Jason Blake egykori csapata ellen remekelt, a Toronto csatára gólt ütött, és két másikat előkészített az Islanders ellen, a Maple Leafs így 4-2-re verte a Szigetlakókat.

eredmények:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 5-3
Ottawa Senators - Florida Panthers 3-4 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs - New York Islanders 4-2
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 3-4
St. Louis Blues - Nashville Predators 6-3