Társoldalunk:

Fantasztikus soproni kosárdiadal az Euroligában

2008.12.10. 21:47

Az MKB-Euroleasing Sopron nagyszerű játékkal 77-68-ra győzött a vendég orosz CSZKA Moszkva ellen a nőikosárlabda Euroliga 9. fordulójában.

eredmény, 9. forduló, B csoport:
MKB-Euroleasing Sopron - CSZKA Moszkva (orosz) 77-68 (23-11, 19-23, 16-15, 19-19)
legjobb magyar dobók:
Milovanovic 27, Honti 14, Krivacevic 9, Horti 8

A találkozó előtt a soproni szurkolók több transzparenssel és hangos füttyszóval tiltakoztak az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) döntése ellen. A szervezet végrehajtó bizottsága ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy a korábban anyagi gondok miatt visszalépő moszkvai csapat mégis folytassa szereplését a sorozatban.

Fantasztikusan kezdett Székely Norbert csapata, főként védekezésben nyújtott kiemelkedőt, hiszen az oroszok négy és fél percen át nem tudtak kosarat dobni (11-2). Gundars Vetra, a vendégek szakvezetője már az első negyedben kétszer kért időt.

A folytatás is soproni parádét hozott, a vendégek azonban Rebekka Hammon irányításával megkezdték a felzárkózást, ám az első félidőben 19 pontot szerző Jelena Milovanovic vezetésével a Sopron 42-34-es vezetéssel térhetett pihenőre.

A fordulást követően már sokkal szorosabb volt a küzdelem, teljesen nyílttá vált az összecsapás, a különbségen azonban nem tudtak sokat faragni az oroszok, így kilencpontos volt a differencia a csapatok között a negyedik negyed előtt.

A zárófelvonás első nagy játéka Eördögh Edit nevéhez fűződött, aki egy fantasztikus triplával jelentkezett, ugyanakkor Katie Douglas gyakorlatilag azonnal válaszolt (62-52). A hajrában a vendégeknek futniuk kellett az eredmény után, ez pedig hibára késztette őket, míg a magyarok rendkívül higgadtan játszották ki támadásaikat, ölték az időt, ez pedig elégnek bizonyult a magabiztos sikerhez.

A Sopron ezzel az ötödik győzelmét aratta az Euroligában, és négyszer kapott ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK