Vágólapra másolva!
A Columbus Blue Jackets nagy csatában, hosszabbítás után legyőzte a ligaelső San Jose Sharks együttesét az NHL legutóbbi játéknapján.

A Sharks a Blue Jackets elleni meccsét NHL-rekorderként kezdhette meg, ugyanis a szezon első 30 mérkőzésén 52 pontot szerzett, amire korábban egyetlen csapat sem volt képes. A veresége ellenére ráadásul most is kapott egy pontot, így ez volt a 15. találkozója sorozatban, mely után nem távozott üres kézzel.

Távzohattak volna a Cápák két ponttal is az egy helyett, de a Columbus kapujában az újonc Steve Mason elsőrangúan végezte a dolgát, 48 lövésből csak egy fog fogott ki rajta.

A hosszabbításban Mason bravúrjai után egy ellentámadásnál Kristian Huselius és R.J. Umberger lépett ki kettő az egyben, és a svéd szélső passzát a Philadelphiából érkezett center ütötte be, még szebbé téve ezzel a Blue Jackets edzője, Ken Hitchcock 57. születésnapját.

Hiába tért vissza 27 meccses kihagyás után góllal és assziszttal Marian Gaborik, a szlovák sztár sem tudta győzelemre vezetni a Minnesotát a Calgary ellen. A hosszabbításba torkolló mérőzésen a november másodika óta először eredményes Todd Bertuzzi döntött, így a Wild sorozatban hatodik meccsét bukta el.

A Martin Brodeurt továbbra is nélkülöző New Jersey igazi csapatmunkával verte a Buffalót, mivel az öt gólon öt különböző játékos osztozott.

A Rangers kettőből kettőt nyert Dél-Kaliforniában, a New York-iak azután, hogy 3-1-re verték az Anaheimet, a Los Angelest is legyőzték, igaz, csak hosszabbításban. A meccs hőse a cseh Michal Rozsival volt, aki védő létére két gólt szerzett, egyet büntetőből, majd egyet a hosszabbításban, amivel minden eldőlt.

eredmények:
Buffalo Sabres - New Jersey Devils 3-5
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks 2-1 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Calgary Flames 2-3 - h u.
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4-2
Los Angeles Kings - New York Rangers 2-3 - h u.