Vágólapra másolva!
December 29-én, Balatonfüreden Szerbia ellen lép pályára a januári, horvátországi világbajnokságra készülő magyar férfikézilabda-válogatott.

Még a januári, norvégiai Európa-bajnokságon megkezdett, s immár 11 mérkőzésből álló győzelmi sorozattal a háta mögött készül az év utolsó hivatalos megmérettetésére a magyar férfikézilabda-válogatott.

A francia együttes elleni sikert követően a barátságos találkozók mellett a csapat tavasszal megnyerte a Pannon-kupát, nyár elején kettős győzelemmel kvalifikálta magát a világbajnokságra, az ősszel kezdődött, új rendszerű Európa-bajnoki selejtezősorozatban pedig négy forduló után pontveszteség nélkül áll csoportja élén.

E mutatós széria folytatása sem mellékes szempont, a december 29-én, Balatonfüreden megrendezésre kerülő Magyarország-Szerbia találkozón mégsem az eredményen lesz a fő hangsúly.

Az elsődleges cél a január közepén kezdődő horvátországi világbajnokságra történő minél jobb felkészülés, melynek mostani, első állomásán Hajdu János szövetségi kapitány még nem számíthat a spanyol, német és dán klubokban szereplő idegenlégiósokra.

Ezért a vb-re benevezett 28 fős bő keretből ez alkalommal előtérbe kerül a fiatalok játéka, a tervek szerint két újonc is bizonyítási lehetőséget kap. Balogh Zsolt, a PLER KC balkezes átlövője és Szöllősi Bence, a Tatabánya-Carbonex irányítója is bemutatkozhat a nemzeti együttesben.

Maga a mérkőzés is egyfajta premier lesz, hiszen a két ország válogatottja ebben a formában, azaz - szintén vb-résztvevő - déli szomszédunk önállósulása óta még nem találkozott egymással.

Az összecsapásra december 29-én, hétfőn, 18 órai kezdettel Balatonfüreden kerül sor, a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Liszkai Szilveszter (Tatabánya-Carbonex KC), Mikler Roland (Dunaferr SE)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Dunaferr)
balátlövők: Grebenár Gábor (Dunaferr), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Veszprém)
irányító: Szöllősi Bence (Tatabánya)
beállósok: Gála Gyula (Veszprém), Herbert Gábor (Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Dunaferr)
jobbátlövő: Balogh Zsolt (PLER KC)
jobbszélső: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (PLER), Iváncsik Tamás (Veszprém)

A csapat a Balatonfüredi összecsapást követően január 8-10-e között Csehországban vesz részt Újévi-kupán, ahol sorrendben Lengyelország, Csehország és Szlovákia lesz az ellenfél. A horvátországi világbajnokság első mérkőzését január 17-én, Eszéken Ausztrália ellen vívja az együttes.