Vágólapra másolva!
Télen két játékosát is elveszítheti a Dunaferr férfikézilabda-csapata. A válogatott beállós, Zubai Szabolcs január elsejétől a Pick Szeged együttesét erősíti, míg információnk szerint az év legjobb ifjúsági játékosa, Ancsin Gábor a német Rhein-Neckar Löwenhez szerződik.

Országon belül megoldotta a beállóskérdést a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, az együttes ugyanis szerződtette a Dunaferr válogatott játékosát, Zubai Szabolcsot.

A Szeged nyáron a horvát Mario Bjelis mellett tesztelte a Teka Cantabria játékosát, Raul Bartalomét, végül előbbi játékost igazolta le, ám október 31-én felbontotta a szerződését. Ezt követően tárgyalt az izlandi Haukar klasszisával, Kari Kristjan Kristjanssonnal, ám ebből az üzletből sem lett semmi.

"Elég régóta beszélgettem a Pick vezetőivel, és a Dunaferrnél jeleztem, hogy mindenképpen váltani szeretnék. Ők arra kértek, hogy még most tegyem meg, mert így a klub is egy kis pénzhez jut. Döntő volt Vladan Matics személyisége, nagyon kedvelem őt. Sokat beszélgettem vele a válogatottnál, játékosként is nagyra tartottam. Szeretném Szegeden is bizonyítani, hogy jól jártak velem, és bízom benne, hogy az idény végén szép győzelmeknek örülhetünk együtt a szurkolókkal" - nyilatkozta Zubai a szegediek hivatalos honlapján.

A Pick Szeged új szerzeménye 1984. március 31-én, Mezőkövesden született, 190 centiméter magas, 90 kilogramm testsúlyú. Szülővárosában ismerkedett meg a kézilabdával, majd az Elektromos csapatába igazolt. Kilenc éve játszik a Dunaferrben beállósként, tagja a horvátországi felnőtt vb-re készülő válogatott keretének.

A 2001/2002-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben, ekkor egy gólt szerzett. A legeredményesebb idénye a 2005/2006-os volt, ekkor 28 bajnokin 77-szer zörgette meg a hálót. Idén 16 meccsen 50 találatnál jár. Eddigi első osztályú pályafutása alatt 383 gólt ért.

Ugyancsak távozhat Újvárosból az év legjobb ifjúsági játékosának választott Ancsin Gábor, aki állítólag januárban a német Rhein-Neckar Löwenhez szerződik, míg spanyolországi hírek szerint a CAI BM Aragón Grebenár Gábort szemelte ki magának.