Vágólapra másolva!
Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Dirk Nowitzki, az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő Dallas Mavericks német kosarassztárja. A 30 éves légiós szombaton, a Utah Jazz otthonában 97-88-ra elvesztett derbi utolsó negyedében, egy palánk alatti összeakaszkodás végén megütötte a hazaiakat erősítő Matt Harpringot.

"Én nem vettem észre szándékosságot, de a videofelvételen a bírók úgy látták, hogy Dirk ökölbe szorította a kezét a mozdulat során, ezért pedig általában büntetés jár" - kommentálta az esetet Rick Carlisle, a texasiak edzője.

* * *

A címvédő Boston Celtics és a másik nagydöntős Los Angeles Lakers sima győzelmet aratott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Sacramentóban hengerlő Celtics 45 ponttal volt jobb a házigazdáknál, ezzel a klub történetének hatodik legnagyobb különbségű diadalát állította be. A 7/24-es mérleggel szerénykedő Kings ugyanakkor sorozatban hatodszor maradt alul.

A Lakers főként az előző alapszakasz legjobbjává választott Kobe Bryant 31 pontjával verte a vendég Golden State-et, amely utóbbi 19 fellépésén csupán kétszer tudott nyerni a Staples Centerben.

A "mesterlövészek csatájában" a különrangsort 28,9-es pontátlaggal vezető Dwyane Wade (Miami) 29 pontig jutott a Cleveland csarnokában, amely 16. hazai sikerével az egyetlen otthon veretlen csapat maradt a ligában. A 26/4-es mutatóval büszkélkedő Lovagoknál a "góldobólista" második helyén álló LeBron James 33 pontot szórt.

Eredmények:
New York Knicks - Denver Nuggets 110-117
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 76-98
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 93-86
Indiana Pacers - New Orleans Hornets 103-105
Sacramento Kings - Boston Celtics 63-108
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 130-113